Annonce:
Annonce:

Endnu et stivnet rådyr fundet

En svensk kvinde filmede rådyr, der stod stivnet på vej

Det var skoventrepenør Tommi Poulsen, der mødte det stivnede rådyr ved Silkeborg. Nu har svenskerne også oplevet fænomenet.  (Foto: Privat)
Det var skoventrepenør Tommi Poulsen, der mødte det stivnede rådyr ved Silkeborg. Nu har svenskerne også oplevet fænomenet. (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Samfund

Ekstra Bladet kunne for nyligt fortælle historien om skoventreprenør Tommi Poulsen, der fandt et stivnet rådyr i en rapsmark ved Silkeborg.

Nu har svenskerne også oplevet et stivnet råvildt, skriver netnatur.dk.

Susanne Borgström fortæller til svensk radio, at hun kom kørende i bil på vejen mellem Hindås og Bollebygd, da rådyret pludselig stod midt på vejen.

- Jeg troede først, at nogen havde placeret et udstoppet dyr på vejen. Men da jeg kom ud af bilen, kunne jeg se, at dyret i høj grad var levende, fortæller Susanne Borgström, der filmede det stivnede dyr.

Videoklippet kan ses her.

Dyret er nu blevet aflivet, og det er endnu uvist, hvad den mystiske opførsel skyldes.

'Jeg mødte det stivnede rådyr'

Annonce:

Rådyret, der blev fundet i Silkeborg, er derimod blevet undersøgt, og det står klart, at det var stivnet på grund af en bakterie i hjernen, forklarer Elisabeth Holm fra Danmarks Tekniske Universitet.

- Bakterien Serratia liquefaciens findes i omgivelserne og kan også optræde hos normale dyr. Men det er langtfra altid, det giver anledning til sygdom.

 - Når bakterien optræder i hjernen, hvad den ikke bør, tillægger vi det betydning for dyrets atypiske opførsel, forklarede, fortæller Elisabeth Holm fra DTU til netnatur.dk.

Hun gættede på, at infektionen er kommet ind via en mælkekirtel, der var betændt. Herfra har bakterierne via blodbanerne bredt sig til hjernen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: