Endnu et teleselskab skærer i mobilregningen

Telenor og CBB gør samtaler og sms i udlandet gratis med tilbagevirkende kraft

Adskillige teleskaber har de seneste dage gjort det gratis at tale og sende sms for danskere, der er strandet i udlandet. Nu sker det også med tilbagevirkende kraft hos Telenor og CBB. Foto: Shutterstock
Adskillige teleskaber har de seneste dage gjort det gratis at tale og sende sms for danskere, der er strandet i udlandet. Nu sker det også med tilbagevirkende kraft hos Telenor og CBB. Foto: Shutterstock

Først YouSee, så Teleselskabet 3 og nu skærer Telenor og søsterselskabet CBB så i mobilregningen til danskere, der opholder sig i udlandet.

De to selskaber gør således samtaler og sms i udlandet gratis med tilbagevirkende kraft, skriver Telenor mandag i en pressemeddelelse.

Halverer prisen på ekstra data

'Telenor og CBB giver de kunder, som er strandet i udlandet gratis opkald og SMS til Danmark og i det land, de befinder sig i som følge af Corona-krisen.'

'Det er gældende med tilbagevirkende kraft fra den 12. marts efter statsministerens første pressemøde om COVID-19 og frem til slutningen af april,' lyder det.

Ifølge Telenor har langt de fleste kunder i dag fri data og tale i hele EU. Derfor gavnes primært de kunder, som opholder sig uden for EU eller har brugt mere, end deres abonnementsaftale giver mulighed for.

Telia: Kunder kan kontakte os

Hos Telia er man parat til at tilbyde kunderne ekstra tale, sms og data på op til fem gigabyte.

Men ifølge en sms, som bortrejste kunder fra Telia, Call Me og Mit Tele mandag 23. marts modtog, bliver det ikke et tilbud, der automatisk spredes ud til alle.

I stedet skal kunderne individuelt kontakte teleselskabet på telefon eller mail, hvorefter deres behov og muligheder vurderes.

Gør mobil i udlandet gratis

Det dækker ændringen
Netop data er ikke gjort gratis, men følgende former for mobilbrug bliver nu gratis med tilbagevirkende kraft:

- Opkald fra kunder i udlandet til Danmark

- SMS fra kunder i udlandet til Danmark

- Lokale opkald i det land kunden opholder sig i

Du kan læse mere om reglerne for brug af mobiltelefon i EU her.