Annonce:
Annonce:

Engelbrecht: Presset på den kollektive trafik vil stige

Hold afstand og rejs udenfor myldretiden er et par af de anbefalinger, transportministeren slår et slag for

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger på et pressemøde mandag, at man ikke kan afvise, at der kommer
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger på et pressemøde mandag, at man ikke kan afvise, at der kommer "yderligere tiltag". Indtil videre er det blevet et krav, at man bærer mundbind i den offentlige transport i seks danske kommuner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

- Nu er ferien slut for de fleste, og presset vil naturligvis også stige i busser, tog og metro.

Det siger transportminister Benny Engelbrecht (S) på et pressemøde mandag eftermiddag. Samtidig fastslår han, at det fortsat er vigtigt, at retningslinjerne overholdes, når man rejser med den kollektive trafik.

- Der vil være situationer i den kollektive trafik, hvor det er svært at overholde myndighedernes anbefalinger om afstand, og hvor meget præcise regler og vejledninger kommer til kort.

- Derfor er det også vigtigt, at alle bruger deres sunde fornuft, passer på sig selv og ikke mindst passer på medpassagererne, siger han.

Der var allerede meddelt krav om brug af mundbind i offentlig transport i Aarhus fra tirsdag. Nu bliver det udvidet til også at omfatte Silkeborg, Odder, Horsens, Skanderborg og Favrskov.

Annonce:

Benny Engelbrecht (S) foreslår, at man rejser uden for myldretiden, hvis det er muligt, eller tager cyklen på kortere strækninger.

Derudover bør man holde afstand og huske den gode håndhygiejne samt medbringe håndsprit og vådservietter på rejsen.

- Og så skal arbejdsgiverne hjælpe til ved at muliggøre forskellige arbejdstider, sådan at trængsel og tæthed kan nedbringes mest muligt.

- Kan man ikke holde afstand, så tag et mundbind på. Man bør altid have et mundbind med sig på sin rejse, siger transportministeren.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger på pressemødet, at der ses en bekymrende smittespredning med coronavirus i flere kommuner.

Blandt andet har Silkeborg Kommune 42 nye smittede med coronavirus den seneste uge. Mandag blev 40 børn fra en børnehave sendt hjem i isolation efter et konstateret smittetilfælde i institutionen.

Magnus Heunicke siger desuden på pressemødet, at man ikke kan afvise, at der kommer 'yderligere tiltag'. Han understreger dog, at man roligt kan tage til Østjylland, selv om smittetallene er steget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: