Annonce:
Annonce:

Engelsk avis skriver om danske ulve: Stor nyhed ligger bag

Den første vilde hun-ulv er kommet til Danmark, og det giver gode chancer for ulve-unger her i foråret

Annonce:
Følg Samfund

Vilde ulve har opholdt sig i Danmark siden 2012, men nu får de alligevel fornyet opmærksomhed i udenlandske medier. Blandt andre fra de britiske medier The Guardian og The Telegraph.

Det har de, fordi det nu endelig er blevet helt sikkert, at en hun-ulv har slået sig ned i Jylland. Det tyder endda på, at den danner par med en af de han-ulve, der har været her i længere tid.

Hun-ulven er formentlig vandret hele vejen fra Schleswig-Holstein, hvilket svarer til omkring 550 kilometer i lige linje, til det sted i Vestjylland, hvor den har slået sig ned.

Fanget på kamera
Man mener, at hun-ulven vandrede til Danmark allerede i sommer sidste år. Det var dog først i november og senere januar, at man fandt prøver, der dokumenterede, at det nu ikke længere kun er hanner, der har slået sig ned her.

Annonce:

Senere - i februar - fik man så syn for sagen. Her præsenterede Naturhistorisk Museum i Aarhus og DCE-Aarhus Universitet billeder fra kameraer i det fri, som viste billeder af to ulve sammen.

Man mener, at de to ulve var den nye hun fra Tyskland og en han, som har været i Danmark i længere tid.

De fire hanner, vi har i Danmark, begyndte at vandre til hertil fra 2012.

Flere på trapperne
Naturhistorisk Museum i Aarhus forklarer, at ulve først og fremmest danner par med ét formål: At yngle. Der er også mulighed for, at der kan komme unger i år, men det er ikke sikkert.

Hvis det sker i år, bliver det formentlig her i begyndelsen af maj nede i en hule, som hun-ulven har gravet. Der er dog ingen bevis på, at ungerne er født endnu, eller at ulven faktisk er drægtig. Men det kan ske i fremtiden.

- Med den endegyldige dokumentation for forekomst af en hun-ulv i Danmark, er det nu kun et spørgsmål om ganske få år, før der i Danmark vil optræde ikke bare enkeltindivider og par, men også flokke af ulve.

- Selv hvis det første ulvepar skulle vise sig ikke at få unger, må man forvente, at nye hun-ulve vil indvandre til Danmark i de kommende år, vurderer seniorforsker Peter Sunde fra DCE-Aarhus Universitet ifølge Naturhistorisk Museums hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: