Engelske pund i knæ: Er det nu, man skal shoppe amok?

Turen til England kan lige pludseligt blevet en hel del sjovere, hvis man udelukkende er ude efter shopping

Der er lidt at spare på shopping på eksempelvis Oxford Street i London, hvis du allerede er i Storbritannien nu. Men det er ikke så voldsomt, at du bør kaste alt i dine hænder skynde dig med det næste fly. Foto: AP.
Der er lidt at spare på shopping på eksempelvis Oxford Street i London, hvis du allerede er i Storbritannien nu. Men det er ikke så voldsomt, at du bør kaste alt i dine hænder skynde dig med det næste fly. Foto: AP.

Som resultat af Storbritanniens overraskende EU-exit er kursen for britiske pund faldet eksplosivt i løbet af natten.

I skrivende stund er kursen nede i 1,369 over for dollaren, hvilket er et fald på otte procent. Men faldet har tidligere på morgenen været nede 1,324, som var det laveste i mange år. 

- Der har været pænt store bevægelser, men det er ikke helt så voldsomt, som man måske skulle have troet. Det startede med at falde ret voldsomt, men så er det kommet lidt tilbage igen. Samlet set er det en mindre svækkelse, end vi og de fleste andre nok havde forventet, siger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank. 

Politik Briter om Brexit: Noget af det største i 100 år

Lars Seier Christensen er en glad mand, efter Brexit er blevet en realitet. Foto: Finn Frandsen/polfoto Samfund Dansk milliardær efter Brexit: Fantastisk!

Kursens generelle udvikling vil blive afgjort af den kommende tid.

- Det er meget svært at sige noget om fremtiden. Det kommer helt an på den politiske udvikling. Hvad sker der i forhold til Storbritannien og deres forhold til EU, og hvilke samhandelsaftaler kan de få? Det er alt sammen meget åbne spørgsmål, og usikkerheden er stor, siger han og fortsætter:

- Man kan sagtens forestille sig, at der kommer nogle signaler om, at økonomien er bremset voldsomt op, hvis den britiske nationalbank kommer med nye tiltag, sætter renten ned og køber obligationer ind for store beløb, og så kan pundet falde yderligere. 

Lars Løkke Rasmussen afviser dansk folkeafstemning om EU. (foto:DAVALI PHILIP) Dansk politik Løkke: Glem alt om dansk EU-afstemning

Skuffede EU-tilhængere må acceptere, at flertallet har talt. Foto. AP Samfund Storbritannien forlader EU: Det betyder det for din økonomi

En ting er dog sikker.

- Usikkerheden er meget stor, og det kan gå forskellige retninger, men pundet vil selvfølgelig grundlæggende være svagere efter den her afstemning, end det ellers ville være.

Spørgsmålet er så, om danskerne kan få noget ud af kursfaldet ved at tage til London og eksempelvis se en fodboldkamp eller shoppe løs.

- Det er ikke det, der skal gøre, at man tager en ferie til Storbritannien og køber forskellige varer. Lige foreløbigt giver kursfaldet så lidt, at det nok ikke kommer til at betyde det store for priserne, men det er da klart, at hvis man er på ferie derovre, så vil det være billigere end normalt, men dog ikke voldsomt.

- Så jeg skal ikke hoppe på det næste fly til London og shoppe amok?

- Nej, det betaler i hvert fald ikke rejsen i sig selv.

 

84 kommentarer
Vis kommentarer