Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Borgmester for teknik- og miljø i København, Ninna Hedeager Olsen (EL), deltog i afbrænding af en Lars Løkke-dukke, bekræfter hun overfor Ekstra Bladet

En dukke af Lars Løkke brændes af til en privat Skt Hans fest. Foto: Det Borgerlige Danmark.
En dukke af Lars Løkke brændes af til en privat Skt Hans fest. Foto: Det Borgerlige Danmark.
Følg Samfund

I kølvandet på en afbrænding af en dukke, der forstillede Mette Frederiksen ved lørdagens demonstration i København, har der floreret billeder på Facebook af en Lars Løkke Rasmussen-dukke, der brændes af ved et Sankt Hans-arrangement.

Overfor Ekstra Bladet bekræfter borgmester for teknik- og miljø i København, Ninna Hedeager Olsen (EL), at hun deltog ved arrangementet.

S-ordfører rasende over Mette F.-dukke: 'Fy for pokker'

'Jeg har tidligere delt billeder fra et privat Sankt Hans-arrangement, hvor heksens ansigt var et billede af Lars Løkke Rasmussen. Der lå ingen trusler i det. Men alligevel er det over stregen og udtryk for dårlig humor. Det beklager jeg,' skriver hun til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Billedet her forestiller Lars Løkke Rasmussen, der bliver brændt af under en privat Skt. Hans fest. Foto: Det borgerlige Danmark/Facebook
Billedet her forestiller Lars Løkke Rasmussen, der bliver brændt af under en privat Skt. Hans fest. Foto: Det borgerlige Danmark/Facebook

'Ualmindelig dårlig opførsel'
Ekstra Bladet har været i kontakt med Pernille Skipper. I en mail skriver den politiske leder for Enhedslisten, at hun finder Ninna Hedeager Olsens opførsel utilstedelig.

'Jeg har ikke været bekendt med det her, før i dag (søndag, red.), men har fået bekræftet, at Ninna Hedeager har deltaget i en Skt Hans, hvor 'heksen' var påklistret et billede af Lars Løkke. Det synes jeg, er langt over grænsen og udtryk for rigtig dårlig dømmekraft.

Det er ikke mig, der afgør sanktioner i Enhedslisten. Det har jeg ikke kompetencen til. Men jeg kan forstå, at Ninna Hedeager også offentligt har erkendt, at det her ikke var i orden, og det er jeg da glad for,' skriver hun.

S-ordfører om dukke-afbrænding: - Alvorlig radikalisering

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Det borgerlige Danmark/Facebook
Foto: Det borgerlige Danmark/Facebook
 

Ninna Hedeager Olsen har allerede meddelt, at hun ikke vil genopstille ved kommunalvalget i år.

Tre anholdte
To mænd nægter sig skyldig i sigtelser i forbindelse med ophængningen af Mette Frederiksen-dukke, der blev brændt af. En tredje mand er anholdt, og en fjerde mistænkes

De tre anholdte er mænd på henholdsvis 30, 32 og 34 år

Dukke-afbrænding: Tre anholdt for trusler mod statsministeren

Der har været en forudgående planlægning i forbindelse med ophængningen af den mannequindukke med statsminister Mette Frederiksens ansigt klistret på, der blev brændt af lørdag aften ved Forum i København.

Det mener anklagemyndigheden, der søndag eftermiddag fremstiller to mænd på 30 og 34 år, der primært er sigtet efter den helt tunge § 113 i straffeloven, der handler om at antaste Folketingets og statsministerens sikkerhed.

Lige nu: Fremstilles for trusler mod statsministeren

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind