Enke i 'mandekrop' får prisen som mest dedikerede mor

En egyptisk kvinde har levet forklædt som mand i 43 år for at støtte sine børn økonomisk. Hun får nu en pris for sit moderskab

Sisa Abu Daooh mødte i weekenden Egyptens præsident, der overrakte hende prisen for 'den mest dedikerede mor'. (Foto: Scanpix)
Sisa Abu Daooh mødte i weekenden Egyptens præsident, der overrakte hende prisen for 'den mest dedikerede mor'. (Foto: Scanpix)

Den egyptiske kvinde, Sisa Abu Daooh, valgte for 43 år siden at tage specielle metoder i brug i håb om at kunne støtte sine børn økonomisk.

Hun barberede sit hår af, klædte sig i herretøj og ledte efter arbejde. Først arbejdede hun som murstensmager og senere som skopudser. Alt sammen forklædt som mand.

Sisa Abu Daoohs umage leg med køn har nu resulteret i anerkendelse fra hjembyen Luxors lokale styre, som har givet hende en pris for byens mest dedikerede mor. I weekenden mødte hun endda Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, som overrakte hende prisen. Det skriver Daily Mail.

Samfund Fik allergisk reaktion - mistede 90 procent af huden

Årsagen til 'kønsskiftet' var, at Sisa Abu Daooh mistede sin mand, da hun var gravid i 6. måned. Hun boede i  den egyptiske og meget konservative by Luxor og havde som alenemor ikke mulighed for at forsørge sin familie. Og da hun heller ikke ønskede at gifte sig med en mand, hun ikke elskede, fik hun ideen til selv at spille mand.

- Det er svært, når en kvinde giver slip på sin feminitet. Men jeg ville gøre alt for min datter. Det var den eneste måde, jeg kunne tjene penge på. Hvad skulle jeg ellers gøre? Jeg kan ikke læse eller skrive, fordi min familie ikke fik mig i skole, så det her var den eneste metode, siger hun.

I det første århundrede blev der opført to gravkamre ved siden af det hus, der måske var Jesu barndomshjem. Her ses indgangen af det ene gravkammer, der har direkte adgang til selve huset (som man kan se i baggrunden). (Foto: Ken Dark). Samfund Er dette Jesu barndomshjem?

Sisa Abu Daooh havde ellers planlagt at vende tilbage til livet som kvinde, lige så snart hendes datter blev gift, men desværre blev hendes svigersøn så syg kort tid efter brylluppet, at han ikke var i stand til at søge arbejde. Derfor måtte hun udskyde planerne.

Selvom Sisa Abu Daoohs sande køn nu er afsløret, har hun stadig i sinde at fortsætte sit liv som 'mand'. Hun er nemlig glad for at slippe for de trusler om sexchikane, hun er sikker på, hun ville have oplevet, hvis hun havde tilbragt tid på cafeer sammen med mænd 'udklædt' som kvinde.

Undgå mænd! Advarer Jessie Gallan sine medsøstre. (Foto: Polfoto). Samfund 109-årig afslører sin hemmelighed: Sådan bliver du gammel

Sisa Abu Daooh mener desuden, at hun aldrig decideret har løjet om sit køn - hun har nemlig aldrig benægtet at være en kvinde, når hun blev spurgt. Luxors indbyggere vidste ifølge Sisa Abu Daooh også, at hun var kvinde.

 

8 kommentarer
Vis kommentarer