Enkefar skriver rørende hyldest til 2-årig datter med Downs Syndrom

Datteren Indy er det, der holder Rory Feek oppe efter at have mistet sin kone

Rory kalder sin lille datter, Indiana, for 'en gave fra himlen' i et blogindlæg, der er gået viralt. Foto: @roryandjoey/Instagram
Rory kalder sin lille datter, Indiana, for 'en gave fra himlen' i et blogindlæg, der er gået viralt. Foto: @roryandjoey/Instagram
Følg Samfund

’Gud laver ikke fejl’.

Sådan skriver Rory Feek, far til 2-årige Indiana med Downs Syndrom, i et hjertevarmende blog-indlæg, hvor han hylder sin lille datter.

Den 51-årige far husker i sit personlige indlæg tilbage til dengang, han og hans kone Joey fandt ud af, at deres barn havde diagnosen Downs Syndrom. Dengang udtrykte flere i deres tætte familie og omgangskreds, at de var kede af at høre om diagnosen.

- Det er så besynderlig en respons på et barns fødsel. Måske fornemmede de bare forvirringen i min stemme, eller, mere sandsynligt, de vidste ikke, hvad de skulle sige, skriver Rory Feek.

- Det er det, samfundet har fortalt dem – fortalt os alle… nåhr, du fik ikke et almindeligt barn… du fik noget, der var mindre end det… Sådan lyder beskeden derude, fortsætter han.

Rory og Joey var nemlig helt enige om, at deres lille datter, som har fået kælenavnet ’Indy’, er en gave.

- Som andre børn kommer de i alle former og størrelser. Nogle lærer hurtigt, andre langsommere. Nogle er stille, nogle er højrøstede. Nogle kravler og går tidligere end andre, og nogle, som Indy… tager deres tid. Men de er alle smukke. Alle gaver fra himlen, skriver Rory Feek. 

Den 51-årige far fortæller, at konen Joey døde af livmoderhalskræft i marts. Siden da er det datteren, der har holdt ham kørende.

- Hun er det smil på ansigtet af den far, som burde græde. Hun er glæden i den families liv, som burde være fyldt med sorg.

Læs hele Rory Feeks rørende blogindlæg her.

Den danske kat Monty har en kromosomfejl, der minder meget om Downs Syndrom hos mennesker. Se her, hvad den og ejeren Michael Bjørn bruger den store opmærksomhed til.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.