Enlige sæler får flere bekymrede borgere til telefonen

Dyrenes Beskyttelse har i juni fået 297 opkald om sæler. Kun sæler med synlige skader har brug for hjælp

- Det bedste man kan gøre for at hjælpe de her unger, det er at gå så langt væk, så man ikke kan se dem mere. Foto: Morten Langkilde
- Det bedste man kan gøre for at hjælpe de her unger, det er at gå så langt væk, så man ikke kan se dem mere. Foto: Morten Langkilde

Vagttelefonen ringer hyppigere hos Dyrenes Beskyttelse. Og ofte er det bekymrede borgere, der har set enlige sæler på de danske kyster, der ringer.

I juni modtog Dyrenes Beskyttelse 297 opkald om sæler, mens der i juni og juli sidste år i alt var 249 opkald. Dermed er antallet af opkald om sæler allerede steget med 19 procent i forhold til sidste år.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Særligt enlige sæler får de bekymrede borgere til at kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Men ifølge biolog hos Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen er sælerne i størst nød, når der er mennesker omkring dem.

- Det bedste man kan gøre for at hjælpe de her unger, det er at gå så langt væk, så man ikke kan se dem mere.

- Hvis de (mennesker, red.) tager ophold ved dem eller bare befinder sig i nærheden af dem, så er det ikke sikkert, at moderen kommer, fordi hun vil være forsigtig med at vende tilbage, hvis der er mennesker i nærheden.

Sælunger ligger ofte alene på kysten, fordi de er blevet væk fra deres mor. Men mor og unge finder ofte hinanden igen, hvis de altså ikke bliver forstyrret af mennesker.

- En sælunge passes kun af sin mor i tre-fire uger, og i løbet af den tid skal ungen nå at fordoble eller endda tredoble sin vægt, siger Carlsen.

Han understreger, at det kan få fatale konsekvenser, hvis sælunger adskiller fra deres mor i den periode.

Dyrenes Beskyttelse oplyser, at de færreste telefonopkald handler om sæler, der rent faktisk er i nød.

En sæl har brug for hjælp, hvis den har synlige skader. I så fald skal man kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere