Enorm opbakning til SamsøFærgens nye navn: M/F Issehoved

Færge-branchen har fået en ny, fræk dreng i klassen. Ruten er den samme, men navnet er nyt

Her er SamsøFærgen med det nye navn (Foto: Allan J. Kortsen)
Her er SamsøFærgen med det nye navn (Foto: Allan J. Kortsen)

M/F Issehoved skal fremover sejle fra Samsø til Aarhus, men der er ikke tale om en sejlende stripklub.

Derimod har færgen mellem Aarhus og Samsø været til numerolog, og du skal ikke være ret kreativ for at se det opsigtsvækkende i det nye, frække navn.

M/F Issehoved.

Det har de over 100 deltagere på en generalforsamling besluttet lørdag eftermiddag. Oprindeligt hedder færgen Sogneprinsen, men en arbejdsgruppe besluttede, at det var tid til at sparke nyt liv i færgen.

Derfor gav de folk på Samsø mulighed for at komme med deres bud på et nyt navn, og efter en afstemning faldt valget altså på M/F Issehoved.

- Folk har haft en måneds tid til at komme med bud på et nyt navn, og vi har fået gode og mindre gode forslag. Vi har oplevet en enorm opbakning, og det har været en sjov proces. Folk er meget positive, siger Hans Christian Hesseldal, der er bestyrelsesmedlem i rederiselskabet Samsø-Aarhus Expressen A/S til TV2 Østjylland.

Motorfærge
Og hvorfor så det navn?

M/F betyder, at der er tale om en færge med forbrændingsmotor, mens Issehoved er spidsen på Samsø, hvor du efter sigende kan følge hele færgen.

Efter sigende havde deltagerne fået 102 navne at vælge imellem, og blandt de andre forslag var Kong Henrik, Titanic 2 og Sydens Dronning, men Lisbeth Lyngsø vandt med sit forslag.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Hans Christian Hesseldal og kvinden bag navn, Lisbeth Lyngsø. Men vi jagter naturligvis stadig et svar på, hvordan arbejdsgruppen mon er kommet på netop dette navn.

Men enkelte samsinger har også opdaget det lille stunt på de sociale medier.

Også på Twitter har navnet fået folk til tasterne.

Ifølge TV2 Østjylland bliver færgen navngivet om en måneds tid, men det er uvist, hvornår M/F Issehoved får taget sin mødom på de danske farvande.

Her kan du se, hvordan konkurrence blev skruet sammen.

52 kommentarer
Vis kommentarer