Enormt søgsmål mod Danske Bank

En international koalition vil samle en gruppe Danske Bank-aktionærer og sagsøge Danske Bank kollektivt

Følg Samfund

Danske Bank kan se frem til at blive sagsøgt for milliarder, hvis det står til en midlertidig international alliance.

Alliancen består af danske, amerikanske, tyske og hollandske advokatfirmaer og konsulenthuse, og de har tænkt sig at søge opbakning til milliardssøgmålet blandt Danske Banks aktionærer, der lider under et tab, efter hvidvaskskandalen har rullet.

Danske Bank-aktien har nemlig mistet 47 procent af dens værdi siden marts 2017.

Det skriver TV2.

'Søgsmålet vil blive indgivet i København på vegne af investorer, som led investeringsmæssige tab ovenpå betydelige fald i Danske Bank A/S’ aktier efter adskillige afsløringer relateret til hvidvask af illegale pengeoverførsler på estimeret 200 millioner euro', skriver alliancen i en pressemeddelelse ifølge mediet.

Kollektiv sagsøgning
Kan alliancen samle en gruppe, kan de regne alles tab sammen, hvor man så kan sagsøge Danske Bank for det fulde beløb ved de danske domstole.

Når den internationale kolation har dannet sig et overblik over det endelige antal af sagsøgere og det samlede beløb, indgiver advokathuset Nemeth Sigetty sagen ved de danske domstole.

- Vi er blevet bedt om at påbegynde udarbejdelsen af en stævning på vegne af den internationale koalition, der står bag søgsmålet. Det forventes at tage et halvt års tid, siger Ole Sigetty, partner hos advokatfirmaet Nemeth Sigetty, til TV2.

Hvis man har været Danske Bank-aktionær i perioden mellem 2007 og 2018 og har lidt tab efter hvidvaskafsløringerne, og man vil være med i milliardsøgmålet, kan man melde sig til kvit og frit.

Men hvis alliancen vinder retssagen eller det ender med et forlig, tager advokatfirmaerne 25 procent af det samlede beløb.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind