Epicenteret åbner op: Nu flygter de

I Hubei-provinsen er to måneders skrappe rejserestriktioner blevet lempet. Det får indbyggerne til at flygte

Fra første tilfælde i Wuhan blev registreret til 100.000 var smittet gik der 67 dage, fortalte WHO på et pressemøde, hvor flere tal blev fremlagt for at vise, hvor smitsom coronavirus er. Video: AP

Fanget to måneder på det samme sted. Det har været virkeligheden for indbyggerne i Hubei-provinsen i Kina.

Men nu er det slut.

Skolerne er fortsat lukkede, men det er tilladt at rejse ind og ud af provinsen. Og det har fået indbyggerne til at flygte.

Et billede taget torsdag viser, hvordan en lang, lang kø slanger sig langs motorvejen ved en toldstation i udkanten af byen Wuhan.

Symptomfri må rejse
Tog ruller igen fra stationerne i provinsen med retning mod Beijing. Rejsende må nu begive sig ind og ud af Hubei-provinsen, så længe de er fri for symptomer.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Fra midnat blev restriktionerne på trafikken lempet. Det betød også, at nogle af lufthavnene er genåbnet. Fredag vil alle transportrestriktioner være ophævet, siger transportansvarlig Wang Benju onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men selv om livet nu gradvist vender tilbage til det normale, vil myndighederne stadig arbejde på at forhindre, at der igen kommer en bølge af smitte, forsikrer partisekretær Ying Yong.

Provinsens virksomheder har givet deres ansatte besked på, at de skal vende tilbage på arbejde snarest muligt.

Skolerne er dog endnu ikke åbnet.

I millionbyen Wuhan er der også stadig lukket.

Nogle buslinjer i byen er genoptaget, skriver Folkets Dagblad, men i det store hele ophæves restriktionerne i Wuhan ifølge planen ikke før 8. april.

Nyt økonomisk tiltag har kun positive effekter

Epicenteret
Det var på et marked i Wuhan, hvor der blev handlet med levende dyr under tvivlsomme hygiejniske forhold, at coronavirussen menes at være udsprunget fra.

Hubei-provinsen har omkring 58 millioner mennesker, hvoraf omkring 11 millioner bor i Wuhan.

Kina har ikke meldt om nye smittetilfælde i de kinesiske byer i de seneste dage. Men den kinesiske sundhedskommission siger, at der onsdag er konstateret 47 tilfælde hos personer, der er rejst ind i landet.