Epidemi hærger: 10 børn døde den seneste uge

Influenza-virus har den seneste uge kostet 10 børn livet, hvilket bringer dødstallet op på 63 børn

Influenzaen ramte også England hårdt. Video: AP

A H3N2 er navnet på den skrappe type influenza, der lige nu lænker hundredevis af danskere til sygesengen, men også amerikanerne stifter i disse uger bekendtskab med den 'australske influenza,' som den også kaldes.

I alt 63 børn har mistet livet i USA som følge af influenzaen, skriver USA Today.

10 børn er døde inden for den seneste uge, og de amerikanske sundhedsmyndigheder vurderer, at smitten endnu ikke har toppet.

Det samme gør sig gældende for influenza-sæsonen i Danmark, oplyser Statens Serum Institut, der blandt andet overvåger omfanget af influenza-smittede, i deres ugentlige rapport Influenza Nyt.

- Vi forventer stadig ikke, at det har toppet (antallet af smittede, red.). Hvis man kigger på de kurver, der er for udbredelsen, forventer vi en yderligere stigning de kommende uger, og så vil der være influenza-aktivitet i måske seks uger endnu, sagde Tyra Grove Krause, overlæge hos Statens Serum Institut, til Ekstra Bladet onsdag.

Ikke værre end normalt
Selvom det kan lyde voldsomt, at både børn og voksne dør af H3N3-influenzaen, er den ikke farligere end tidligere typer af influenza, forsikrer overlægen.

- Vi ser tilfælde i Danmark (af H3N2, red.), men der er tale om en helt almindelig sæson-influenzavirus og altså ikke om en specielt farlig type.

- Grunden til, at det har vakt så meget opsigt i Australien, er, at de har haft en hård influenza-sæson, samtidigt med at vaccinen ikke har virket så godt, sagde overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, til Ekstra Bladet.

Den mildere type B-influenza kaldet Yamagata, er dog stadig den, som klart flest er blevet ramt af. Statens Serum Institut har siden uge 40 sidste år registreret i alt 1.186 indlæggelser af personer med influenza.

Der er dog ikke registreret dødsfald blandt børn som følge af influenza i Danmark.

47 kommentarer
Vis kommentarer