Er dit fly også aflyst? 48 SAS-fly på jorden

Strejke holder fly på jorden, mens passagerer er fanget i både ind- og udland

Frustrationen lyser ud af de ventende passagerer i Kastrup Lufthavn. (Foto: Jakob Jørgensen)

Er du ramt af flystrejken, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Mandag morgen er indtil videre 48 fly aflyst til og fra Københavns Lufthavn, viser en oversigt over ankomster og afgange til Københavns Lufthavn på lufthavnens hjemmeside.

Først klokken 9 mødes de strejkende SAS-medarbejdere igen i forsøget på at finde løsning på den verserende konflikt med deres arbejdsgiver. Imens venter passagerer i Københavns Lufthavn i spænding.

Ekstra Bladet følger sagen direkte fra Københavns Lufthavn, hvor køerne til SAS-skrankerne vokser.

(Foto: Jakob Jørgensen)

Pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, fortæller, at de ansatte selv afgør, om de vil fortsætte i deres job hos flyselskabet. (Foto: Jakob Jørgensen)

SAS: Flyv eller smut
Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som har skabt problemer for passagerer igennem weekenden, handler om 147 ansatte, som skal flyttes til SAS' nye datterselskab Cimber. De er bekymrede for en dårligere kollektiv overenskomst end den, de har i forvejen med SAS.

Arbejdsretten påbød søndag SAS' medarbejdere at gå tilbage i arbejde, men kabinepersonalet er indtil videre blevet på jorden.

SAS truede søndag sine kabineansatte med fyring, hvis de ikke trækker i uniformen. Det strejkende personale har fået til klokken 12 til at give besked om, hvorvidt de agter at gå på vingerne.

Se også: Norsk LO advarer: Konflikter går ud over flysikkerhed

Ellers 'vil det være at betragte som om, de pågældende medarbejdere har bragt deres ansættelsesforhold til ophør', skrev SAS søndag i en meddelelse.

Talsmand: Tyder ikke på, at de flyver
Ifølge Jakob Esposito, talsmand for det strejkende kabinepersonale, var der søndag aften ikke meget, der tydede på, at medarbejderne ønskede at trække i uniformen inden tidsfristen.

- Det, jeg hører fra dem, er, at det ikke er et spørgsmål om ansættelsesforhold eller ikke-ansættelsesforhold. Det her er et spørgsmål for de enkelte om ansættelsesvilkår, sagde talsmanden søndag aften til Ritzau.

Der er indkaldt til medlemsmøde mandag klokken 9 om det videre forløb.

Se også: Avis: Norwegian vil ramme 700 piloter

Også i Norge er der ballade i luftfartsbranchen. Chefen for flyselskabet Norwegian, Bjørn Kjos, er parat til at erklære datterselskabet Norwegian Air Norway konkurs og på den måde få afsluttet den verserende konflikt med selskabets næsten 700 piloter.

Hvis ledelsen lader selskabet gå konkurs vil mere end 650 piloter, hvoraf 100 er danskere, miste deres job. I Norge nedlagde 70 piloter i weekenden arbejdet. Onsdag er der varslet storstrejke, hvor op mod 700 Norwegian-piloter kan blive omfattet.

Er du ramt af flystrejken, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere