Erhvervs-chef om motorvej: Vi hægter Herning af

Jeg er overbevist om, at vi hægter Herning af i vores erhvervsudvikling, siger erhvervschef Torben Vilsgaard

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
Følg Samfund

Den nye Silkeborg-motorvej får også solen til at skinne skarpere på Silkeborgs erhvervsliv, som i de kommende år vil træde ud af skyggen fra rivalerne fra Herning 40 kilometer mod vest.

Også selv om en nylig undersøgelse fra Dansk Industri viser, at Silkeborg er dykket fra en 38. til en 55. plads i en årlig erhvervsundersøgelse.

Det er Torben Vilsgaard, direktør i Erhverv Silkeborg, ikke et sekund i tvivl om.

- Jeg er overbevist om, at vi hægter Herning af i vores erhvervsudvikling i de kommende år, siger Torben Vilsgaard, der især bygger sin optimistiske forudsigelse på Silkeborgs geografiske placering i forhold til Herning.

- Målinger viser, at Østjylland bliver et område med en markant erhvervsudvikling, og det giver især med den nye motorvej Silkeborg nogle klare, strukturelle fordele i relation til Herning med eksempelvis at tiltrække arbejdskraft.

- Silkeborg bliver endnu mere synlig, mens Herning ligger for langt væk, siger Torben Vilsgaard til Ekstra Bladet. Erhvervsdirektøren medgiver, at Silkeborg i de seneste cirka 20 år er sakket agterud i forhold til sammenlignelige byer i nærområdet som Herning og Horsens på det, han kalder ’events’.

- Herning og Horsens har profileret sig stærkere på eksempelvis større koncerter og sportsbegivenheder, men hvad angår parametre som vækst i erhvervslivet, lav arbejdsløshed og uddannelsesniveau har vi hele tiden været konkurrencedygtige med Herning og Horsens, påpeger Torben Vilsgaard.

Skal han pege på én hurtig effekt af motorvejsåbningen, så er det afstanden – eller rettere køretiden – til Aarhus.

- Vi får flere fordele af, at vi nu kan komme hurtigere til og fra Aarhus. Det vil blandt andet åbne flere virksomheders øjne for vores attraktive erhvervsområder, som nu er tættere forbundet med resten af Østjylland og Aarhus, siger Torben Vilsgaard.

1. januar var der 43.158 indbyggere i Silkeborg by og 90.719 i hele Silkeborg Kommune.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.