Erik Damgaard raser over Amalies onkel efter Panama-læk

Afsløringen om, at Erik Damgaard og Mark Szigethy havde penge i skattely har sendt de to erhvervsmænd ud i bitter ordkrig

Historien om de lækkede Panama Papers og en forklaring af selskaber i skattely: Sådan skjules formuer i hemmelige skattely

De to kontroversielle erhvervsmænd og tidligere forretningspartnere i Milliardærklubben Erik Damgaard og Mark Szigethy er gået ind i en bitter ordstrid efter Børsen tirsdag kunne fortælle, at de begge er fedtet ind i sagen om #Panamapapers, hvor omkring 11,5 millioner dokumenter er blevet lækket fra det kontroversielle advokatfirma Mossack Fonseca.

- Han var en giftig, giftig mand, jeg skulle have holdt mig langt væk fra. Det er det eneste, jeg kan sige, siger Erik Damgaard til Børsen.

Erik Damgaard fortalte tirsdag til Børsen, at han var uvidende om, hvordan hans navn var endt i dokumenterne hos det panamesiske advokatfirma. Helt konkret kom det frem, at Mark Szigethy - der også er onkel til realitystjernen Amalie - med egne ord,  i 2007 Panama-selskabet købte Templeview International, der var stiftet af Mossack Fonseca,

Mark Szigethy forklarede, at han gav It-millionæren Erik Damgaard pant i firmaet, da han havde lånt 30 millioner kroner af ham.

Ramon Fonseca er grundlægger af Panamas firma Mossack Fonseca. (Foto: AP) Samfund Verdens mest omtalte advokatfirma: Vi er blevet hacket Erik Damgaard sammen med ekskonen Anni Fønsby. (POLFOTO) Samfund Medie: Erik Damgaard og Amalies onkel fedtet ind i Panama-skandale

Efterfølgende købte det nystartede firma aktier i to selskaber, hvor Erik Damgaard sad i bestyrelsen. Det blev dog ikke oplyst, at Damgaard havde en dobbeltrolle i sagen, og Damggard bedyrer dog også fuldstændig sin uskyld.

- Jeg har ikke været med til at stifte det selskab. Jeg har slet ikke været involveret i alle Marks mærkelige ting. Og alle de idioter fra den tid. Jeg er færdig med dem, siger It-manden, der også afviser, at der skulle have været foregået insiderhandel.

Ramon Fonseca er grundlægger af Panamas firma Mossack Fonseca. (Foto: AP) Samfund Verdens mest omtalte advokatfirma: Vi er blevet hacket

Damgaards tidligere forretningspartner sender dog lidt af en bredside tilbage, da Børsen fanger ham for en kommentar.

- Jo, men hør nu her. Erik Damgaard har aldrig forstået, hvem der var hans sande venner, fordi hans intellekt ikke... jeg ved det ikke. Det skal jeg lade stå usagt hen. Manden har bare aldrig forstået, hvad der foregik omkring ham, siger Mark Szigethy.

Den omstridte forretningsmand afviser også, at han på nogen måde skulle have udnyttet Damgaards viden til at foretage insiderhandel. Han fortæller også, at han er ligeglad med, hvad Erik (Damgaard, red) siger.

Adgang til Panama-papirer

Ekstra Bladet har ikke haft mulighed for at undersøge de 11,5 millioner interne dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama i skattely-skandalen.

Dokumenterne er lækket til 109 medier fra 76 lande i organisationen International Consortium of Investigative Journalists, hvor Ekstra Bladet ikke er medlem.

Danmarks Radio og Politiken er medlem af organisationen, og de har som de eneste danske medier haft mulighed for at undersøge omfang og kontekst for en dansk kobling til den internationale skattely-skandale.

Samfund Nordea har lånt milliarder til kasakhisk oligark

Den nyligt udnævnte Fifa-præsident, Gianni Infantino. (Foto: AP) Samfund Fifa-boss involveret i Panama-skandalen

 

1 af 2 Paradise-Amalies onkel Mark Szigethy. Foto: Scanpix
2 af 2 Erik Damgaard sammen med ekskonen Anni Fønsby. (POLFOTO)
53 kommentarer
Vis kommentarer