Erik fik fartbøde for at gøre plads til ambulance: - Fuldstændig ude i hampen

Retten i Randers har besluttet at fastholde en fartbøde, som 81-årige Erik Christensen fik, da han skulle gøre plads til en ambulance. 'Jeg føler mig uskyldig', siger han selv

Retten i Randers har besluttet at give 81-årige Erik Christensen en fartbøde, selvom han forsøgte at gøre plads til en ambulance. Foto: Jens Dresling
Retten i Randers har besluttet at give 81-årige Erik Christensen en fartbøde, selvom han forsøgte at gøre plads til en ambulance. Foto: Jens Dresling

Den 81-årige Erik Christensen er godt træt af, at retten nu har fastslået, at han bliver straffet for at køre 56 kilometer i timen i et lyskryds i Randers, hvor man måtte køre 50.

- I det samme øjeblik, som lys-krydset skifter til grønt, kommer der en ambulance kørende lige op i røven af mig. Jeg skynder mig at køre ind til siden, hvor der holder en varevogn, siger Erik til Ekstra Bladet.

Varevognen viste sig siden hen at være en af politiets foto-vogne.

- Jeg synes, at det er fuldstændig ude i hampen, at jeg skal have en bøde for at køre væk fra vejen, så ambulancen kan komme til. Jeg føler mig uskyldig, siger den uheldige billist.

Foto: Vancouver Politi/Twitter Krimi Foruroligende fotos: Det laver bilister, mens de kører

Nægtede at betale
Efterfølgende tog Erik Christensen kontakt til politiet i Holstebro for at give sit syn på sagen.

- Jeg fik at vide, at sagen ville komme for retten, hvis jeg ikke betalte bøden. Det accepterede jeg, siger han.

Selvom at man på billederne fra foto-vognen kunne se, at ambulancen kom kørende lige efter Eriks bil, valgte retten i Randers stadig at fastholde bøden på 500 kroner, ligesom han selv skal betale sagsomkostningerne.

- Det her er ikke et spørgsmål om penge, det er helt ligegyldigt, men jeg synes, at det er fuldstændig åndssvagt. Det er ligesom om, at man bare forsøger at kratte penge ind, de steder man kan.

Klar lovgivning
- Loven er klar nok: Du må ikke overskride hastighedsbegrænsningerne, siger trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet til Randers Amtsavis

- Og generelt har folk jo altid en god forklaring på, at det var tvingende nødvendigt at de kørte for stærkt, når de får en fartbøde.

Juridisk konsulent hos FDM, Dennis Lange, vil over for Randers Amtsavis ikke kommentere den konkrete sag, da han ikke kender den i detaljer, men siger, at han ikke har hørt om noget lignende tidligere.

- Generelt hører vi, at folk er for dårlige til at give plads for udrykningskøretøjer. Og selvfølgelig skal man sørge for at ambulancer og tilsvarende kan komme frem. Men man må altså ikke køre hurtigere end tilladt, siger han.

503 kommentarer
Vis kommentarer