Et år efter stormen Bodil: Dette år har revet alle kræfter ud af os

Et år efter, at stormen Bodil skabte kaos i Danmark, gør et ældre kærestepar status. De har siden kæmpet med forsikringen for at få dækket de skader, der kom på deres sommerhus

Vandet er på dette tidspunkt lige begyndt at strømme ind over sommerhusområdet, hvor Svend Erik Plum og Lisabeth Toft har sommerhus. To timer senere var området dækket af vand op i en meters højde. (FOTO: PRIVAT).
Vandet er på dette tidspunkt lige begyndt at strømme ind over sommerhusområdet, hvor Svend Erik Plum og Lisabeth Toft har sommerhus. To timer senere var området dækket af vand op i en meters højde. (FOTO: PRIVAT).

- Vi har haft et år, der simpelthen har revet alle kræfter ud af os. Det har været et slagsmål med forsikringsselskaber, men fordi vi har holdt fast, så har vi vundet i den sidste ende. Vi er kommet igennem det, men det har været et slæb.

Sådan beskriver Lisabeth Toft året efter stormen Bodil, der var skyld i, at hun og kæresten Sven Erik Plum var ved at miste livet i en stormflod, der overmandede digerne ved Roskilde Fjord.

Lisabeth og Svend Erik har et sommerhus i den nordlige del af Roskilde Fjord. Det ligger kun 100 meter fra vandet, der normalt bliver holdt tilbage af diger.

Fanget i stormflod
Men for et år siden, da stormen Bodil rasede, kunne digerne ikke længere holde, og kæresteparret blev fanget i de kolde vandmasser. Deres bil blev hurtigt oversvømmet, så de ikke kunne slippe væk fra vandet. Derfor ringede de desperat efter hjælp hos 112.

Først to timer og fire opkald efter det første nødråb blev de reddet.

Det var dog ikke Falck eller politiet, men derimod en venlig sjæl i en traktor, der ved ettiden dukkede op.

Jens Larsen, der bor på en gård i nærheden, havde nemlig set, hvordan vandmasserne havde taget magten over sommerhusområdet. Derfor satte han sig resolut ind i sin traktor og kom parret og fire andre til undsætning.

- Han reddede seks mennesker og tre hunde og en kat ud gennem halvanden time den eftermiddag. Vi skylder ham meget tak, siger Svend Erik Plum, der den dag i dag stadig tydeligt husker oplevelsen af at være fanget i stormfloden.

Var i livsfare
- Det fylder meget i mine tanker, fordi vi var i reel livsfare. Lisabeth har meget svær gigt, så hun kunne ikke have forceret det iskolde vand, der nåede os til livet. Jeg synes, det er rystende, at redningsindsatsen ikke var bedre. Vi ringede jo og sagde, at vi var i livsfare. Vi fortalte, at vi kun kunne reddes via båd, men det budskab nåede åbenbart ikke igennem, siger den pensionerede oberst Svend Erik Plum, der gennem sin karriere hos Forsvaret har erfaring med beredskabstjeneste.

Parret har siden den voldsomme oplevelse for et år siden været i kontakt med deres redningsmand flere gange.

- Vi ser ham i ny og næ og sætter stor pris på ham, siger Svend Erik Plum og fortæller, at han og Lisabeth Toft har fået bygget et nyt sommerhus på grunden.

Jens Larsen reddede seks mennesker ud af vandmasserne, da digerne ved Roskilde Fjord bukkede under for vandmasserne. (FOTO: PRIVAT). Krimi Jens reddede seks mennesker ud af vandmasserne

Vandet er på dette tidspunkt lige begyndt at strømme ind over sommerhusområdet, hvor Sven Erik Plum og Lisabeth Toft har sommerhus. To timer senere var området dækket af vand op i en meters højde. (FOTO: PRIVAT). Krimi Fanget i stormflod: Troede, vi skulle dø

 

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 Vandet er på dette tidspunkt lige begyndt at strømme ind over sommerhusområdet, hvor Svend Erik Plum og Lisabeth Toft har sommerhus. To timer senere var området dækket af vand op i en meters højde. (FOTO: PRIVAT).
0 kommentarer
Vis kommentarer