Et-årige Lili bidt af hidsig hund: Far raser over politiets afgørelse

Nordjyllands Politi vurderer ikke, at der var tale om skambid. Hund slipper for at blive aflivet

Lili bliver opereret to dage efter biddene. Privatfoto
Lili bliver opereret to dage efter biddene. Privatfoto

Nordjyllands Politi er færdig med efterforskningen af sagen fra Skallerup Seaside Resort, hvor et-årige Lili Grøn Pedersen lørdag 14. maj blev bidt af en ni-årig australsk hyrdehund.

Det oplyser politiinspektør Claus Danø over for Ekstra Bladet.

Forældrene har over for Ekstra Bladet beskrevet, hvordan Lili netop havde fodret et dådyr med mælkebøtter på Dyregården på resortet, da en hund tilfældigt kom forbi. Pigen gav sig til at ae hunden og gik om foran den for at sige hej, da hunden ifølge forældrene pludselig gav sig til at bide.

- Den hopper op og bider hende. Den kaster hende ned på jorden, mens den bare rusker rundt i hende. Den slipper efterfølgende taget, men så bider den sig fast igen, fortæller Lilis far, Nikolaj Pedersen, til Ekstra Bladet.

Lili Pedersen har ligget indlagt nogle dage efter operationen sammen med sin mor. Der måtte syv sting til at lappe sammen på hende. Foto: René Schütze
Lili Pedersen har ligget indlagt nogle dage efter operationen sammen med sin mor. Der måtte syv sting til at lappe sammen på hende. Foto: René Schütze
 

- Lili skriger, min kæreste skriger. Den giver ikke slip, så jeg får fat i den og får den væk fra hende, siger han videre.

Nikolaj Grøn Pedersen sammen med datteren Lili, der blev bidt af en hund. Privatfoto 112 Nikolajs datter angrebet af hund på feriecenter: - Jeg frygtede for hendes liv

Slipper for aflivning
Den lille pige måtte siden gennemgå en operation på Aalborg Universitets Hospital. Dels fordi der gik betændelse i såret. Og dels af kosmetiske årsager. Hun fik syv sting og er nu i bedring, oplyser forældrene.

Forældrene havde håbet på, at hunde-ejeren ville blive sigtet, og at politiet ville pålægge den kvindelige hundeejer at få aflivet hunden.

Men politiet vurderer sagen anderledes, fortæller Claus Danø.

- Efter vores vurdering ender det ikke med en aflivning af hunden, siger Claus Danø til Ekstra Bladet.

Politiet har gennemgået lægeerklæringen, fortæller Claus Danø. Og så har politiet afhørt tre uafhængige vidner, som hævder at have overværet, hvad der skete.

Lili Pedersens forældre, Ditte Jespersen og Nikolaj Pedersen, har besluttet sig for at hyre en advokat til at undersøge, om der kan gøres mere for at få stillet hundeejeren til regnskab. Foto: René Schütze
Lili Pedersens forældre, Ditte Jespersen og Nikolaj Pedersen, har besluttet sig for at hyre en advokat til at undersøge, om der kan gøres mere for at få stillet hundeejeren til regnskab. Foto: René Schütze
 

- Det er ikke vores opfattelse, at pigen er blevet rusket. Det er heller ikke vidnernes opfattelse. Sammenholdt med lægeerklæringen vurderer vi ikke, at der er tale om skambid, siger Claus Danø videre.

Endelig beslutning om to uger
Claus Danø understreger, at politiet ikke har truffet en endelig beslutning om, hvad der skal ske. Selv om efterforskningen er slut, kræver hundeloven, at der skal ske en partshøring, efter at politiet er nået frem til en afgørelse.

Lili blev i lørdags bidt af en hund. Nu er hun blevet opereret i ansigtet. Foto: René Schütze Samfund Et-årige Lili bidt af hidsig hund: Sådan gik operationen

Og selv om det lader til, at hunde-ejeren slipper for at skulle aflive sin hund, så tyder det på - fortæller Claus Danø - at politiet vil anvende en anden sanktionsmulighed i hundeloven.

- Den afgørelse har vi ikke på plads endnu. Men det, der kunne komme på tale, er, at vi vil kræve, at hunden fremover skal føres i snor. Eller at den skal være i en hundegård. Eller at den skal have mundkurv på, hvis den stadig skal gå frit omkring på stedet, siger Claus Danø.

Alt efter udfaldet af partshøringen, vil politiet have en afgørelse klar om 14 dage, fortæller politiinspektøren.

Det var under et ophold på Skallerup Seaside Resort, at Lili blev bidt. Foto: René Schütze
Det var under et ophold på Skallerup Seaside Resort, at Lili blev bidt. Foto: René Schütze

Forældre er rasende
Forældrene til Lili, som ud over Nikolaj Pedersen også er Ditte Jespersen, er voldsomt utilfredse med politiets vurdering af sagen.

- Vi så, hvad der skete. Vi var dem, der stod allertættest på. Hvorfor skulle Nikolaj vælge at løfte hunden væk, hvis der alene var tale om et enkelt bid, siger Ditte Jespersen til Ekstra Bladet.

- Jeg er pissegal. Man er snotdum, hvis man ikke kan se, at der er tale om mere end et bid. Hun har en flænge, der er en halv centimeter dyb og krævede tre sting. Så skal hun være blevet rusket, for at det kan ske, siger Nikolaj Pedersen.

Forældrene er i stedet inde på, at politiet 'forsøger at redde deres egen røv', som de formulerer det. Politiet ville ikke komme, da Nikolaj Pedersen ad flere omgange valgte at ringe og anmelde det den pågældende dag.

Og Claus Danø har til Ekstra Bladet fortalt, at politiet nok burde have sendt en vogn.

- Ved at sige, at hun ikke er blevet skambidt, så kan de også sige, at det er helt i orden, at de ikke rykkede. Det spiller ind på vurderingen. Det er vi helt sikre på, siger Nikolaj Pedersen.

Nikolaj Pedersen fortæller, at han er rasende over politiets vurdering af sagen. Privatfoto
Nikolaj Pedersen fortæller, at han er rasende over politiets vurdering af sagen. Privatfoto

Smiler ikke lige længere
Familien har nu taget kontakt til en advokat, fortæller Lilis far.

- Det har vi gjort dels, fordi vi er i tvivl om politiets objektivitet i sagen. Og dels fordi vi ikke vil finde os i, at der render en kælehund rundt på et feriecenter, som ikke er til at stole på, og som kan finde på at bide. Vi vil have, at hundeejeren skal straffes. Sagen har haft store konsekvenser for os, siger Nikolaj Pedersen.

Lili er imidlertid kommet sig nogenlunde efter oplevelsen.

- Det heler superflot. Og hun er heldigvis stoppet med at vågne i panik om natten og råbe 'av, av, hund'. Men hun smiler ikke lige længere. Hendes smil hænger i den ene side. Det kommer ikke rigtig med op. Muskelvævet lader til at have taget skade, forklarer Nikolaj Pedersen.

Lægerne har over for forældrene fortalt, at behandlingen af Lili er overstået.

Sådan oplevede forældrene episoden

Lørdag var Nikolaj Grøn Pedersen sammen med sin kæreste og deres børn på Dyregården ved Skallerup Seaside Resort.

Men den hyggelige familietur blev brat afbrudt, da Nikolajs lille datter, Lili på halvandet år, blev bidt af en hund, som hører til på gården.

- Vi har været på tur, også tager vi forbi Dyregården for at få en is. Lili har lige fodret et rådyr med nogle mælkebøtter, da der kommer nogle heste og en hund forbi, siger den chokerede far til Ekstra Bladet.

- Der er et andet barn, der har klappet hunden, så det vil Lili også. Hun aer den forsigtigt på siden, og den stopper op foran hende. Hun går om foran den og siger hej, siger Nikolaj.

Han fortæller, at de næste sekunder bliver omdannet til enhver forælders mareridt.

- Den hopper op og bider hende. Den kaster hende ned på jorden, mens den bare rusker rundt i hende. Den slipper efterfølgende taget, men så bider den sig fast igen, fortæller Nikolaj.

- Lili skriger, min kæreste skriger. Den giver ikke slip, så jeg får fat i den og får den væk fra Lily, siger han.

At politiet i første omgang forholdt sig passiv på trods af en anmeldelse om hundebid i Skallerup-centrets Dyregården, bekræfter politiinspektør Claus Danø.

- Vi burde nok have sendt en patrulje med det samme, erkender han.

På Skallerup Seaside Resort bekræfter marketingchef Mette Green, at en ni år gammel australsk hyrdehund, som ejes af Dyregårdens bestyrer, har været involveret i episoden.

- Hunden blev omgående fjernet fra Dyregården. Selv om det er en meget rolig og omgængelig hund, skal den naturligvis ikke være der efter det, der er sket. Det siger sig selv, siger Mette Green.

- Vi er meget glade for, at politiet alligevel er gået ind i sagen, og vi afventer efterforskningen. I sådan en sag er vi fuldstændigt magtesløse og kan hverken gøre fra eller til.

552 kommentarer
Vis kommentarer