Et-årige Lili bidt af hidsig hund: Sådan gik operationen

Et-årige Lili har gennemgået en kosmetisk operation på Aalborg Universitets Hospital, oplyser hendes forældre til Ekstra Bladet

Lili blev i lørdags bidt af en hund. Nu er hun blevet opereret i ansigtet. Foto: René Schütze
Lili blev i lørdags bidt af en hund. Nu er hun blevet opereret i ansigtet. Foto: René Schütze

Lille Lili, som i lørdags blev bidt af en hidsig hund under et ophold på Skallerup Seaside Resort, har mandag formiddag været på operationsbordet på Aalborg Universitets Hospital.

Det fortæller hendes far, Nikolaj Grøn Pedersen, til Ekstra Bladet.

Den halvandet år gamle pige blev i lørdags bidt i ansigtet af en hund, da hun ville ae hunden, som tilhører en forpagter på stedet. Hendes forældre har over for Ekstra Bladet beskrevet, at Lili uden varsel blev bidt og siden rusket rundt i luften af den arrige hund.

Nordjyllands Politi er siden gået ind i sagen for at få klarlagt hændelsesforløbet fuldt ud.

Operationen gik som planlagt, men Lili har siden haft det svært med stærke smerter, fortæller hendes far.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nikolaj Grøn Pedersen sammen med datteren Lili, der blev bidt af en hund. Privatfoto
Nikolaj Grøn Pedersen sammen med datteren Lili, der blev bidt af en hund. Privatfoto

- Lily har taget operationen slemt. Hun har reageret voldsomt på det. Det er normalt, at de græder i ti minutter, efter de er vågnet, hvis de har fået gas som bedøvelsesmiddel. Men Lili fik ikke gas. Alligevel skreg hun en hel time under opvågningen, siger Nikolaj Grøn Pedersen til Ekstra Bladet.

Der måtte tre skud smertestillende medicin til at få beroliget Lili. Hun er nu hen under aften i bedring, men har stadig vanskeligt ved at finde ro.

Det var klokken 10.45, at Lili blev kørt på operationsbordet. Læger har til forældrene fortalt, at det var nødvendigt at operere pigen. Det var det dels, fordi der var gået kraftig betændelse i sårene i ansigtet, som havde skabt en hævelse, der helt lukkede det ene øje til. Men også af kosmetiske årsager.

- De fortalte, at det ikke er godt at lime et sår efter et hundebid, men at det er bedre at sy. Hun har fået syv sting, siger Nikolaj Grøn Pedersen videre.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan så Lili ud søndag, inden hun blev opereret. Privatfoto
Sådan så Lili ud søndag, inden hun blev opereret. Privatfoto

Operationen tog 50 minutter. Lili har nu et lille plaster ved næsen. Hun har undgået større forbindinger.

Nikolaj Grøn Pedersen fortæller, at han hen under aften er kørt til hjemmet i Hjørring for at hente nyt tøj til Lili og hendes fem måneder gamle lillebror Kristoffer, som er indlagt sammen med børnenes mor.

Det er planen, at Lili skal være indlagt i tre dage, hvorefter lægerne skal tage en ny vurdering af situationen.

Nikolaj Grøn Pedersen fortæller, at det lige nu handler om at få det hele til at hænge sammen og få Lili i bedring. Men han fortæller også, at han er skuffet over, at Nordjyllands Politi har tøvet med at gå ind i sagen.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Da Nikolaj Grøn Pedersen i lørdags ringede 1-1-2 for at anmelde epsioden til politiet, fik han at vide, at politiet ikke ville rykke ud.

- Det er klart, at vi også gerne vil have politiet i tale. Også af hensyn til, at vi på et tidspunkt skal have tænkt på det forsikringsmæssige. Men lige nu er der slet ikke fokus på det med en eventuel erstatning. Vi skal have styr på Lili. Vi skal have stoppet blødningen. Og vi skal have hende i bedring, forklarer Nikolaj Grøn Pedersen.

Sådan oplevede forældrene episoden

Lørdag var Nikolaj Grøn Pedersen sammen med sin kæreste og deres børn på Dyregården ved Skallerup Seaside Resort.

Men den hyggelige familietur blev brat afbrudt, da Nikolajs lille datter, Lili på halvandet år, blev bidt af en hund, som hører til på gården.

- Vi har været på tur, også tager vi forbi Dyregården for at få en is. Lili har lige fodret et rådyr med nogle mælkebøtter, da der kommer nogle heste og en hund forbi, siger den chokerede far til Ekstra Bladet.

- Der er et andet barn, der har klappet hunden, så det vil Lili også. Hun aer den forsigtigt på siden, og den stopper op foran hende. Hun går om foran den og siger hej, siger Nikolaj.

Han fortæller, at de næste sekunder bliver omdannet til enhver forælders mareridt.

- Den hopper op og bider hende. Den kaster hende ned på jorden, mens den bare rusker rundt i hende. Den slipper efterfølgende taget, men så bider den sig fast igen, fortæller Nikolaj.

- Lili skriger, min kæreste skriger. Den giver ikke slip, så jeg får fat i den og får den væk fra Lily, siger han.

At politiet i første omgang forholdt sig passiv på trods af en anmeldelse om hundebid i Skallerup-centrets Dyregården, bekræfter politiinspektør Claus Danø.

- Vi burde nok have sendt en patrulje med det samme, erkender han.

På Skallerup Seaside Resort bekræfter marketingchef Mette Green, at en ni år gammel australsk hyrdehund, som ejes af Dyregårdens bestyrer, har været involveret i episoden.

- Hunden blev omgående fjernet fra Dyregården. Selv om det er en meget rolig og omgængelig hund, skal den naturligvis ikke være der efter det, der er sket. Det siger sig selv, siger Mette Green.

- Vi er meget glade for, at politiet alligevel er gået ind i sagen, og vi afventer efterforskningen. I sådan en sag er vi fuldstændigt magtesløse og kan hverken gøre fra eller til.

1 af 3 Lilis mor, Ditte Christine Jespersen, er indlagt sammen med hende. Foto: René Schütze
2 af 3 Foto: René Schütze
3 af 3 Lili blev i lørdags bidt af en hund. Nu er hun blevet opereret i ansigtet. Foto: René Schütze
161 kommentarer
Vis kommentarer