Annonce:
Annonce:

EU-Domstolen godkender EU's ja til dansk mediestøtte

Søndagsavisen havde klaget til domstolen over EU-Kommissionens godkendelse af den danske mediestøtte.

Annonce:
Følg Samfund

EU-Domstolen godkender den danske mediestøtte.

Dermed afviser retten under domstolen en klage fra Søndagsavisen, der ville have EU's godkendelse af støtten annulleret.

Det skyldes, at mediestøtten efter gratisavisens mening er i strid med EU’s regler for statsstøtte, og at støtten forvrider konkurrencen mellem medierne.

Søndagsavisen mener også, at EU-Kommissionen havde undersøgt mediestøtten for dårligt, inden den godkendte den.

Men retten under EU-Domstolen afviser tirsdag alle punkter i klagen.

Dommen konstaterer, at den danske mediestøtte har til formål at sikre produktion og udbredelse af nyheder af høj kvalitet for at fremme den demokratiske debat.

Samtidig hedder det i dommen, at EU-Kommissionen har gjort sit arbejde godt nok, da den undersøgte, om mediestøtten opfylder formålene.

Annonce:

- Der er således ikke grundlag for at konstatere, at den af kommissionen foretagne undersøgelse er utilstrækkelig, hedder det i EU-dommen.

Dommen fastslår samtidig, at der heller ikke foreligger "alvorlige vanskeligheder" med mediestøttens egnethed til at nå sine mål.

Mediestøtten i Danmark blev fra 2014 omlagt fra en distributionsstøtte til produktionsstøtte til især dagblade og internetmedier.

EU-Kommissionen roste den nye danske mediestøtte, da den i 2013 godkendte ordningen, der koster statskassen 363 millioner kroner om året.

I afgørelsen fra EU-Kommissionen hed det dengang, at den danske mediestøtte er af fælles EU-interesse.

Den er også begrænset til det nødvendige minimum med relativt lave støttebeløb til de enkelte medier, mente EU-Kommissionen.

Husstandsomdelte gratisaviser fik dog ikke del i støtten. Derfor rejste Søndagsavisen sag ved domstolen for at få EU-Kommissionens godkendelse annulleret.

Det er Retten ved EU-Domstolen, der tirsdag har afsagt dommen. Den kan i givet fald ankes til domstolens højeste instans inden for to måneder.

Hos Søndagsavisen vil administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Gorm Wesing Flyvholm, ikke udtale sig om sagen, før han har nærlæst dommen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: