EU-kritisk magasin lukker efter 40 års bladsalg

Blandt andet færre abonnenter er skyld i, at det EU-kritiske magasin Notat ikke længere udkommer på skrift

Det EU-kritiske månedsmagasin Notat udkommer efter juni ikke længere på skrift efter mere end 40 år på markedet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra magasinet, som nu skifter spor. Udgiveren vil i stedet fokusere på at samle borgere til debatmøder og konferencer samt udbrede kendskabet til disse.

- Et lille trykt medie er ikke nok til at finde på løsninger på de store problemer i EU, siger ansvarshavende redaktør Rasmus Nørlem Sørensen.

Tiden og abonnementstallet gør det trykte magasin til et for stort arbejde og for stor en udgift, i forhold til hvad der kommer ud af det.

Notat er et magasin om EU, der siden 1973 er udkommet som enten ugeavis, 14-dages-avis, som dagblad eller som senest et månedsmagasin.

Flere personligheder har bidraget til eller redigeret bladet gennem tiderne såsom forfatter og debattør Ebbe Kløvedal Reich, EU-parlamentsmedlem for først Folkebevægelsen mod EF og siden Junibevægelsen Jens Peter Bonde og EU-korrespondent for DR Ole Ryborg.

Op til folkeafstemninger har bladet haft sine største oplag, men fra midt i juni udkommer bladet for sidste gang på tryk.

Det vil i stedet fortsætte med at informere i nyhedsbreve, som netavis og i bogform.

Magasinet er siden 2010 blevet udgivet af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvis formål er at fremme debatten om EU.

1 kommentar
Vis kommentarer