EU-lande skal gøre mere for at undgå strømafbrydelser

Vestager siger, at EU-lande kan gøre meget mere for at sikre forbrugere og virksomheder mod strømafbrydelser

EU-landene kan gøre meget mere end i dag for at sikre elforsyningen mod strømafbrydelser uden at ty til statsstøtte, der forvrider konkurrencen, og uden store prisforhøjelser for virksomheder og forbrugere.

Det er konklusionen i en foreløbig rapport fra EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, som nu bliver sendt i høring.

Vestager har studeret såkaldte kapacitetsmekanismer, som stadig flere EU-lande har indført for at fremme investeringer i kraftværker med det mål at holde så stor en produktion i gang, at der altid er elektricitet nok på markedet.

- Europæiske forbrugere og virksomheder skal ikke udsættes for strømafbrydelser, og kapacitetsmekanismer kan hjælpe med at reducere den risiko, siger Margrethe Vestager onsdag ved præsentationen af sin rapport.

Men hun siger samtidig, at forbrugerne ikke skal betale for meget for deres strøm, og at konkurrencen ikke må forvrides.

- Rapporten, der bliver offentliggjort i dag, viser, at der er masser af plads til, at medlemslandene forbedrer den måde, de vurderer behovet for kapacitetsmekanismer på, og hvordan de udformer dem, siger Vestager.

0 kommentarer
Vis kommentarer