EU vil bestemme, hvad du ser på Netflix

20 procent af filmene på Netflix skal være lavet i Europa, hvis EU's forslag går igennem, hvor de vil tvinge en ny kvote ned over Netflix

Netflix kan se frem til en kvote EU, der styrer deres indhold. Foto: Paul Sakuma
Netflix kan se frem til en kvote EU, der styrer deres indhold. Foto: Paul Sakuma

I onsdags kom det frem, at Den Europæiske Union vil tvinge tjenester som Netflix, iTunes og Amazon til at have mindst 20 procent europæisk indhold, skriver CNN Money.   

On-demand og streaming-tjenester vil blive pålagt at bruge flere penge på Europæiske produktioner, mener Den Europæiske kommission. Europæiske tv-stationer bruger nemlig omkring 20 procent på originalt indhold, hvor on-demand tjenester kun bruger 1 procent.

Men den udmelding er Netflix ikke tilfreds med.

- Vi sætter pris på Kommissionens mål om at have flere europæiske produktioner med, men det de foreslår vil ikke være løsningen, udtaler selskabet i en erklæring.

Netflix investerer allerede hundrede millioner euro i Europæiske produktioner, hvor deres første originale Europæiske serie, ’Marseille’, tidligere på måneden havde præmie. Dermed lancerer de serien ’The crown’ senere i år.

Samtidig har Netflix flere Europæiske tv-stationer som samarbejdspartnere, her i blandt BBC, som giver dem indhold.  

Kommissionen har sagt, at Netflix og iTunes allerede når grænsen på 20 procent.

Det den nye regel handler om er, at kvoten på indholdet er en del af en ny opdatering på love, der styrer audiovisuelle medietjenester på tværs af 28 nationer.

Det vil også være en del af de nye regler at tvinge YouTube og andre sider, man deler videoer på, til at være bedre til at beskytte børn fra voldeligt og pornografisk indhold.

- Måden vi ser tv og videoer på har måske ændret sig, men det har vores værdier ikke. Med de nye regler, vil vi opretholde de mange medier, uafhængigheden, og vil sørge for at der ikke er plads til hadsk indhold.

Lignende regler gælder allerede for traditionelle tv-stationer, og Kommissionen forsøger således at udvide dem til streaming-tjenester. Nogle kvoter mod indhold findes allerede i nogle af medlemslandende i EU.

39 kommentarer
Vis kommentarer