Eurozonen godkender forlængelse af græsk lån

Eurolandenes finansministre godkender de græske reformforslag og en fire måneders forlængelse af lånepakke

Den græske regering afleverede tirsdag morgen en længe ventet liste med forslag til økonomiske reformer, som var et krav, for at landet kunne få forlænget den eksisterende lånepakke med fire måneder som ønsket. (Foto: Michael Probst)
Den græske regering afleverede tirsdag morgen en længe ventet liste med forslag til økonomiske reformer, som var et krav, for at landet kunne få forlænget den eksisterende lånepakke med fire måneder som ønsket. (Foto: Michael Probst)
Følg Samfund

De 19 finansministre i eurogruppen har tirsdag godkendt forlængelse af Grækenlands lånepakke.

I flere af eurolandene skal låneforlængelsen dog godkendes i de nationale parlamenter inden lørdag, hvor den nuværende aftale udløber.

- Efter beslutningen på eurogruppens telekonference kan de nationale procedurer for forlængelse af det græske program gå i gang, skriver kommissionens næstformand, Valdis Dombrovskis, på Twitter.

Den græske regering afleverede tirsdag morgen en længe ventet liste med forslag til økonomiske reformer, som var et krav, for at landet kunne få forlænget den eksisterende lånepakke med fire måneder som ønsket.

Eurogruppen skriver i en udtalelse, at listen over reformforslag er tilstrækkeligt omfattende, men at den skal finpudses frem til udgangen af april.

- Grækerne har et tungt løft at tage inden slutningen af april. Vi vil alle se tallene nu, skriver den slovakiske finansminister, Peter Kazimir, på Twitter.

Finansministrene gennemgik et seks sider langt dokument underskrevet af den græske finansminister, Yanis Varoufakis, som blandt andet lover at konsultere EU inden større reformer.

I reformplanerne er flere af de tiltag, som har venstreorienteret præg og som regeringspartiet Syriza førte valgkamp på, nedtonet.

Grækenland lover desuden, at de penge som regeringen vil bruge på at lindre den sociale nød i landet, ikke får det samlede budget til at køre af sporet.

Den tyske kansler, Angela Merkel, har opfordret sine partifæller i det konservative CDU-parti til at stemme ja til forlængelsen af den græske lånepakke, når det skal godkendes i den tyske Bundestag.

Men Merkel understregede over for Tysklands folkevalgte, at forhandlingerne fortsætter med den venstreorienterede regering i Athen, og at "opgaven på ingen måde er færdig", siger en kilde i Bundestag til nyhedsbureauet AFP.

Forlængelsen af lånepakken skal vinde tid for Grækenland til at forhandle om en helt ny aftale med endnu flere lån, hvor den græske regering vil forsøge at levere på sine valgløfter om mere lempelige besparelser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?