Exceptionel efterårsvarme: Ny prognose spår om 22 grader i Danmark

I går meldte DMI om 20 grader i Danmark de kommende dage, men nu peger ny prognose på, at det kan blive endnu varmere

Exceptionel efterårsvarme: Ny prognose spår om 22 grader i Danmark

Temperaturerne kan i uge 41 nå sommertemperaturer - hør mere her.

22 grader, sol og sydeuropæisk stemning.

Det lyder som en dejlig dag i juli eller en ferie på Kreta, men sådan er det ikke. Onsdag skriver vi 10. oktober, men alligevel kan vi se frem til sommerlignende temperaturer.

Det oplyser DMI til Ekstra Bladet.

- Det ser stadig fint ud frem til og med weekenden. De næste par dage kommer temperaturen til at ligge på lige i underkanten af 20 grader. Men i weekenden og i særdeleshed på lørdag kan vi komme op på 22 grader.

- Det er især i Sønderjylland og i Midtjylland, at det bliver varmt, men der kommer også temperaturer på over 20 grader på det meste af Sjælland, siger vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Ifølge meteorologen kommer varmen fra sydens sol.

- Fra onsdag drejer vinden, og det betyder, at vi får glæde af den varme luft fra den sydøstlige del af Europa. Der går noget tid mellem, vi oplever den slags varme, men det sker af og til. Jeg har ikke lige tallene, men jeg kan huske, at vi havde en lignende varmebølge omkring efterårsferien i 2012, siger Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Ifølge TV2 Vejret er det dog ikke kun Danmark, der får glæde af varmen. Bølgen vil også ramme Frankrig, Holland, Belgien, Tyskland og den sydlige del af Sverige.

Hvis vi oplever en temperatur på 20 grader eller mere i tre dage i træk, så vil det blive karakteriseret som en såkaldt løvfaldssommer.