Annonce:
Annonce:

Få hele historien: Sexet dansk kvinde beskyldt for at være nazi-spion

Den smukke Inga Arvad stjal ikke bare John F. Kennedys hjerte, men slog også benene væk under Hitler, som hun senere blev beskyldt for at spionere for

Den danske Inga Arvad var John F Kennedys store kærlighed. Nu fortæller en ny bog 'Inga' om forholdet, og hvordan den danske kvinde samtidig blev beskyldt for at være Nazi-spion. Foto: POLFOTO
Den danske Inga Arvad var John F Kennedys store kærlighed. Nu fortæller en ny bog 'Inga' om forholdet, og hvordan den danske kvinde samtidig blev beskyldt for at være Nazi-spion. Foto: POLFOTO
Annonce:
Følg Samfund

Hun stjal hjerter fra verdens store mænd.

Hun var John F. Kennedys store kærlighed, hun slog benene væk under Hitler, og FBI direktøren J. Edgar Hoover var besat af hende.

Den sexede danske journalist Inga Arvad gjorde noget ved mændene. De blev draget af hende og inviterede hende ind i deres inderkredse. Hitler syntes hun var så fascinerende, at han holdt en speciel frokost til ære for hende og inviterede hende med til OL i Berlin i 1936.

Sådan lyder det i en ny bog af den amerikanske forfatter Scott Farris, skriver New York Post søndag.

Efter sigende kom hun helt tæt på de store mænd. Først Hitler og andre Nazi-leder. Derefter John F Kennedy, som hun indledte et forhold med. Det gjorde FBI direktøren J. Edgar Hoover mistænksom, og han blev overbevist om, at hun var spion for nazisterne.

Annonce:

Det brugte han flere år på at efterforske, og det er nu beskrevet i en ny bog ' Inga' af amerikanske Scott Farris.

- Der var en forestilling om, at den smukke eksotiske kvinde, der talte en masse sprog, var yderst mistænkelig, siger forfatteren til bogen Scott Farris til The New York Post.

Skrev flatterende om Nazisterne
I virkeligheden havde den amerikanske FBI-direktør ret i, at Nazi-Tyskland havde et forfærdeligt spionage-netværk. Det var bare ikke altid, at han kunne gennemskue det.

Jo mindre han kunne aflure og afsløre jo mere overbevist blev han om, at Inga Arvad skulle være indblandet.

I 1913 blev Inga Arvad født på dansk jord. Hun blev opdraget til at være en ordentlig kvinde, som måske var med til at give hende titlen som Miss Denmark i 1931.

Senere flyttede hun til New York, hvor hun læste journalistik på Columbia.

Annonce:

Hun blev reporter i Berlin, hvor hun under anden verdenskrig skrev flatterende portrætter om Nazisternes top-officerer - heriblandt Hitler. Om ham skrev hun ' Øjnene, der afsløre et rart hjerte, stirrer direkte på dig. De udstråler styrke.

Hitler gav således også Inga Arvad et signeret billede af ham selv, hvor han havde skrevet ' Til Inga Arvad, et venligt minde'.

Selvom det lyder som om, Inga Arvad var yderst fascineret af Hitler, var det ifølge forfatteren ikke mærkværdigt.

- Mange var fascineret af ham, og på det tidspunkt, kunne ingen have forudset Holocausten, siger forfatteren til bogen.

Inga Arvad skrev også om andre store Nazister.

Om Nazi-lederen Hermann Göring's forlovelse med skuespillerinden Emmy Sonnemann skrev hen:

- Aldrig har en brud set mere fortryllende ud, skrev hun i en artikel, hvor hun beskrev, hvordan brudens arm var rejst frem i en Nazi-hilsen.

Nazisterne var meget imponerede over Inga Arvads portrætter af dem - så meget at de spurgte, om hun ikke ville være spion for dem. Dertil skulle hun have svaret, at hun ville overveje det.

Annonce:

Men i virkeligheden var hun blevet skræmt, og havde taget det første fly hjem til København.

Ifølge bogen var Inga aldrig spion for Nazisterne og altså uskyldig i beskyldningerne.

Kærester med JFK
Efter noget tid rejste Inga igen. Denne gang flyttede hun til Washington DC, hvor hun mødte John Kennedy.

De indledte et forhold sammen, men mødte hurtigt modstand fra faderen.

I første omgang havde han, Josef Kennedy, ikke et problem med, at de var sammen, så længe det kun var kortvarigt og seksuelt.

Men det ønskede Inga og John ikke. De talte hurtigt om at blive gift og købe en gård sammen. John Kennedy undersøgte oven i købet, hvordan Inga Arvad kunne konvertere til katolicismen, som Kennedy-familien var.

Men en fremtid sammen lå ikke i kortene. Slet ikke da Inga var protestant og havde været gift to gange før. Til sidst ville Josef nemlig få sin vilje, skriver forfatteren.

Annonce:

Derfor sluttede forholdet i 1942, hvor Arved også delvist gav faderen skylden. I et brev skrev et hun til John: ' Du har to skeletter i skabet - dit eget og din fars'.

Da Kennedy blev myrdet i 1963 skulle Arvad ifølge forfatteren  have rejst sig lydløst fra sin stol, gået ind i soveværelset og have lukket døren. Her skulle hun have grædt i flere timer.

Kort efter mordet skulle en ven af Kennedy, Arthur Krock, som Inga stadig havde kontakt med, have sendt hende et trøstende brev. Han fortalte, at præsident Kennedy altid spurgte ind til hende: 'How is Inga?'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: