Annonce:
Annonce:

Få overblikket: Det åbner i dag

Tredje fase af genåbningen efter vinterens coronabølge begynder i dag

Få et hurtigt overblik her: Sådan genåbner landet yderligere i dag.
Annonce:
Følg Samfund

Hvem kan komme i skole, og må man komme i svømmehallen?

Spørgsmålene er mange, når danskerne i dag bevæger sig ud i den tredje fase af coronagenåbnignen.

Eksempelvis får alle folkeskoleelever nu mulighed for at vende tilbage til fysisk undervisning, og det er fra i dag - måske først gældende fra weekenden - muligt at holde private fester til efter klokken 23.

Se meget mere herunder - hvis du vil læse hele den politiske aftale om genåbningen, finder du den her.

Få overblikket: Det åbner fra i dag

Forsamlingsloftet hæves

Forsamlingsloftet bliver hævet. Fra i dag må man samles 75 personer udendørs. Indendørs må man samles 25 personer. Der gælder dog andre regler i forbindelse med eksempelvis konferencer, koncerter og biografer.

Koncertsale og biografer åbner

Nu kan du igen nyde en koncert eller en god film på stor skærm og i bløde lænestole. Koncertsale, teatre og biografer må nemlig atter åbne. Udover teater-, koncert- og biografbilletten skal du dog huske en max 72 timer gammel negativ coronatest.

I øvrigt må man samles op til 2000 tilskuere i sektioner på op til 500 personer. Der er også lange udsigter til at kunne svinge kroppen i takt med musikken: Ifølge Justitsministeriet skal man nemlig sidde ned med ansigtet vendt i samme retning mod fx en scene eller et lærred for at kunne samles til indendørs kulturaktiviteter.

En del indendørs idræt åbner

Voksne over 18 år kan igen samles indendørs til sportsaktiviteter. Det gælder dog kun for ikke-kontakt-sport, så eksempelvis håndboldspillere og ishockeyspillere må vente lidt endnu med at komme på banen. Ved indendørs idræt for voksne gælder det, at man skal fremvise et negativt testsvar, samt at man skal følge det indendørs forsamlingsloft.

Også offentlige svømmehaller åbner for alle med coronapas - også almindelig adgang uden for svømmeundervisning, oplyser Kulturministeriet til Ekstra Bladet onsdag.

Er man under 18 eller over 70 år må man dog godt dyrke kontaktsport.

Fitnesscentre åbner

Fitnesscentre landet over får lov til at åbne. Dette gælder også eksempelvis fitnesscentre på hoteller.

Centrene skal dog være bemandede i hele åbningstiden, og der skal også her fremvises coronapas.

Skoleelever og studerende tilbage

 

Alle folkeskoleelever og elever på erhvervsuddannelser får mulighed for at vende tilbage til klasseværelserne. Derudover må afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelserne komme i skole på fuld tid.

På de videregående uddannelser fortsætter restriktionen på 30 procent fremmøde frem til 21. maj. Hovedstadsområdet har dog tidligere været undtaget fra denne regel - men også københavnske universitetsstuderende får nu mulighed for at vende tilbage i begrænset omfang.

30 minutters-reglen ophæves

Nu kan man gå direkte fra gaden og ind og sættte sig ved et indendørs bord på en restaurant eller værtshus, hvis man altså kan fremvise en negativ coronatest. Den stærkt udskældte 30 minutters regel droppes nemlig fra i dag.

Private fester kan fortsætte efter klokken 23

Serveringssteder samt lejede festlokaler må holde åbent for eksempelvis bryllupper, konfirmationer og fødselsdage efter klokken 23.

Der gælder dog krav om, at man følger det indendørs forsamlingsloft, ligesom at der kun personer, der deltager i arrangementet må have adgang til lokalerne. Deltagerne skal kende hinanden i forvejen, og der må serveres alkohol efter klokken 23.

Konferencer genåbner

Der åbnes igen for, at der kan afholdes konferencer og andre møder med erhvervsmæssige og faglige formål med op til 1000 deltagere i sektioner af 500. Også her gælder det, at arrangementerne primært skal være siddende, og at deltagerne skal medbringe et coronapas. Derudover stilles der krav om plads, værnemidler mv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: