Annonce:
Annonce:

Få styr på din rejseforsikring

Mange meldte deres rejseforsikring fra i 2020. Nu åbner verden sig igen, men pas på det med småt

Det kan blive dyrt, hvis du ikke  læser betingelserne for din rejseforsikring igennem en ekstra gang. Flere selskaber har særlige corona forbehold. Foto: Jakob Jørgensen
Det kan blive dyrt, hvis du ikke læser betingelserne for din rejseforsikring igennem en ekstra gang. Flere selskaber har særlige corona forbehold. Foto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Samfund

Det begynder at dufte lidt af sommerferie i sydens sol - måske du allerede er en af dem, som har bestilt ferie og kan se frem en uge ved poolen på Mallorca.

Hvis du har det, så er det med at få styr på din rejseforsikring.

Det kan blive dyrt, hvis du ikke lige læser betingelserne igennem en ekstra gang.

Dobbelttjek corona undtagelser
Det kan gå hen og blive en rigtig dyr lærestreg, hvis ikke man har sagerne i orden - også når det gælder rejseforsikringer.

Jakob Bender, direktør i forsikringsagenturet Dansk Rejseforsikring, hjælper dig her lidt med de generelle ting, du skal være opmærksom på.

- Der er nogen forsikringer, som tager forbehold for corona og coronarelaterede sygdomme. Det skal man huske at tjekke, når man køber sin forsikring.  

- Alle de nye karantæneregler skal man også være opmærksom på – det er ikke sådan, at din rejseforsikring dækker, hvis et andet land forlanger du går 14 dage i karantæne ved indrejse til landet - også selvom du ikke har symptomer.  

- Derudover skal du tjekke op på, om der helt generelt er undtagelse for at dække, hvis du rejser til et rødt eller orange land.  

- Man skal også være opmærksom på, at hvis du har en rejseforsikring, har du ikke samtidig en afbestillingsforsikring. Det er to forskellige forsikringer, og en rejseforsikring dækker ikke, hvis du vælger at afbestille din rejse. Her skal man separat købe en afbestillingsforsikring. 

 

Det blå sygesikring

Indtil august 2014 kunne du bruge dit gule sygesikringskort i hele Europa, hvis du fik brug for lægehjælp på en rejse. I dag dækker det gule sygesikringskort kun i Danmark, i Grønland og på Færøerne.

Du skal i stedet medbringe det blå sygesikringskort på rejser i EU-lande, Norge, Island, Storbritannien, Liechtenstein eller Schweiz.

Når du medbringer det blå sygesikringskort på din rejse i Europa, er du garanteret den samme lægebehandling som borgerne i det land, du besøger.

I visse EU- og EØS-lande er servicestandarden for lægebehandling anderledes, end vi er vant til i Danmark, og du kan derfor risikere at skulle betale for visse udgifter eller hele din behandling, for eksempel medicin, mad, rent sengetøj og lignende.

Rejser du uden for EU/EØS, kan du hverken bruge det gule eller det blå sygesikringskort – her skal du have en privat rejseforsikring

 

Kilde: IF forsikring

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: