Får du skattepenge tilbage eller ej?

Få svaret på mandag, når SKAT løfter sløret for årsopgørelsen for 2014

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Mandag den 9. marts ligger årsopgørelsen for 2014 klar på SKATs hjemmeside. 4,4 millioner borgere kan på mandag logge på TastSelv via SKAT og se, om de kan glæde sig til at få penge tilbage, eller om de tværtimod står i gæld til skat.

Får man penge tilbage, vil man kunne se beløbet på sin NemKonto 7. april 2015.

- Hvis man skal betale restskat, så kan man i TastSelv få klaret betalingen med det samme med Dankort. Jo tidligere man betaler, jo billigere slipper man i rente, siger Richard Hanlov, der er underdirektør i SKAT i en pressemeddelelse.

Hvis man har ændringer eller tilføjelser til sin årsopgørelse, skal disse indtastes i TastSelv eller oplyses til SKAT på telefon. Fristen for at oplyse ændringer er 1. maj 2015, oplyser skat.

Det er nyt i 2015
SKAT har i år indført nye tiltag, som gør, at årsopgørelsen bliver anderledes i år.

En af de væsentligste ændringer er, at SKAT vil bruge de oplysninger, som borgerne oplyser via forskudsopgørelsen, når årsopgørelsen beregnes. De bliver i år overført automatisk.

- Vi har tidligere oplevet, at mange ikke kunne forstå, at når de havde indtastet oplysninger til forskudsopgørelsen, så skulle de indtaste dem igen i årsopgørelsen. Derfor overfører vi som noget nyt i år automatisk visse beløb fra forskudsopgørelsen til årsopgørelsen, fortæller Richard Hanlov i en pressemeddelelse på SKAT.dk.

SKAT overfører bl.a. automatisk befordringsfradraget, såfremt man har brugt lommeregneren i TastSelv til at beregne fradraget, og der ikke er skiftet arbejdssted. Derudover overføres oplysninger som eksempelvis 'rejseudgifter', 'anden personlig indkomst' og 'lejeindtægt'.

Selvom SKAT automatisk overfører en række oplysninger, er det vigtigt, at man tjekker, om tallene er korrekte, lyder det fra SKAT.

SKAT på Facebook
SKAT forventer, at offentliggørelsen af årsopgørelsen vanen tro vil skabe travlhed. De har derfor sørget for ekstra bemanding på telefonerne, men der vil stadig være ventetid.

- Vi har kaldt ekstra folk ind til at håndtere de mange ekstra opkald, vi får. I alt er 450 personer klar til at svare på spørgsmål. Vi forventer lige som sidste år at besvare over 100.000 opkald i den første uge. Men man kan dog stadig forvente ventetid på telefonerne, eller at det i perioder kan være svært at komme igennem, forklarer Richard Hanlov.

Som noget nyt kan borgerne også få svar på generelle spørgsmål om skatten via SKATs Facebookside.

44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere