Facebook får flere brugere og større overskud

Indtægterne vokser hos det sociale medie, der dog også har fået markant større udgifter.

Facebook sluttede 2014 ganske pænt af, viser selskabets regnskab for fjerde kvartal, der er blevet offentliggjort onsdag aften dansk tid.

Det sociale medies overskud voksede 33,8 procent i forhold til samme periode året før, så Facebook samlet set fik knap 700 millioner dollar, der svarer til i underkanten af 4,6 milliarder kroner, i kassen.

Facebook kan blandt andet takke voksende reklameindtægter for, at selskabet i hele 2014 fik et overskud på 2,9 milliarder dollar (19 milliarder kroner) ud fra en omsætning på i alt 12,8 milliarder dollar (84 milliarder kroner).

- Vi fik lavet en masse i 2014. Vores fællesskab fortsætter med at vokse, og vi gør fremskridt i forhold til at forbinde verden, siger topchef Mark Zuckerberg.

På verdensplan logger i alt 1,39 milliarder mennesker nu ind og læser og deler statusopdateringer på Facebook mindst en enkelt gang månedligt. Det er en stigning på 13 procent i forhold til året før.

Facebook ejer også internettjenesterne Instagram, Messenger og WhatsApp, som ifølge regnskabet har mere end henholdsvis 300 millioner, 500 millioner og 700 millioner månedlige aktive brugere.

Alt er dog ikke nødvendigvis sød læsning i Facebooks regnskab. Nogle investorer synes muligvis ikke godt om, at virksomheden i fjerde kvartal øgede sine omkostninger hele 87 procent.

I de amerikanske aktiers såkaldte eftermarked falder aktien i det sociale medie efter offentliggørelsen af de nye tal.

Mark Zuckerberg har tidligere annonceret, at han ikke har tænkt sig at hvile på laurbærrene, men i stedet ønsker at investere kraftigt i ny teknologi den kommende tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer