Facebook fjerner syv millioner falske corona-opslag

Samtidig indfører de nye retningslinjer i regelsættet. I alt er mere end 38 millioner opslag fjernet

Foto: Dado Ruvic/Reuters
Foto: Dado Ruvic/Reuters

Det enorme sociale medie Facebook har fjernet syv millioner corona-opslag fra platformen i andet kvartal af 2020.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters sker det efter, at opslagene indeholder falske oplysninger om coronavirus.

Opslagene har blandt andet vist overdrevne kurver, der har givet et forkert billede af smitteudviklingen, mens flere af dem også har indeholdt vildledende forholdsregler mod smitte.

Facebooks Mark Zuckerberg slap denne gang for at sidde svedende foran talrige kameraer. Han kunne som de andre topchefer blive hjemmet, da høringen på grund af corona skete via et videosignal. Foto: Ritzau Scanpix Teknologi - 6. aug. 2020 - kl. 20:10 Brug for handling - ikke flere høringer

Derudover viser tallene fra Facebook, at de har fjernet 22,5 millioner opslag med hadefulde ytringer og  8,7 millioner opslag med forbindelse til ekstremistiske organisationer.

Med offentliggørelse af tallene fremlægger Facebook samtidigt, at de har udvidet regelsættet, så det nu er imod reglerne at have 'indhold, der afbilleder blackface samt stereotyper om, at det jødiske folk styrer verden,' som formuleringen lyder ifølge Reuters.

Jonas Holm Jakobsen har investeret i aktier i seks år. Foto: Privat Tips og guides Købte aktier som 12-årig: Sådan fik han afkast på 80 procent

283 kommentarer
Vis kommentarer