Facebook går amok: Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for DERES ejendele!

'Forestiller regeringen sig, at jeg skal stå ved grænsen og pille guld ud af munden og underbukserne på dem,' lyder det i en statusopdatering, som lige nu går viralt

Se Ekstra Bladets interview med Inger Støjberg omkring lovforslaget her
Følg Samfund

Ved du noget, kender du Jacob Nielsen, er du betjent og enig eller uenig. Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Tusindvis af Facebook-brugere forholder sig lige nu til en statusopdatering fra en Jacob Nielsen, der angiveligt er politimand og bor i København.

Som lovens lange arm forholder han sig nemlig højest usædvanlig til den politik, som han står til at skulle føre ud i livet.

Rohde: Jeg vil ikke være med til at tage smykker fra flygtninge

'I 13 år har jeg loyalt stillet op for skiftende regeringer, også for de love og regler, jeg er uenig i. Det gik jeg ind til med åbne øjne. Det har bogstavelig talt kostet mig blod, sved og tårer. Jeg har taget imod brandbomber, sten, glasflasker og meget mere for sager der ikke var mine og mennesker jeg ikke kan lide. Fordi jeg tror på at demokratiet er det bedste til at sikre alles rettigheder. Men først og fremmest blev jeg politimand fordi jeg ved, at retfærdighed er noget der skal arbejdes hårdt for, og nogen er nødt til at beskytte dem, der ikke kan værge for sig selv. Ingen steder får man bedre mulighed for det end i politiet, når det ikke bliver misbrugt.'

Den danske regering foreslår at tage værdigenstande fra flygtninge og migranter for at betale for deres ophold i landet. Der er dog en række undtagelser i forslaget. Genstande som eksempelvis ure og mobiltelefoner er som udgangspunkt undtaget.

Derudover vil genstande med affektionsværdi også være undtaget, med mindre genstandene har en sådan værdi, at det ikke findes rimeligt at undtage dem. Den vurdering foretages af politiet, lyder det i lovforslaget.

'Forestiller regeringen sig, at jeg skal stå ved grænsen og pille guld ud af munden og underbukserne på dem, når de forsøger at skjule det sidste de har? spørger Jakob Nielsen.

Vært til Støjberg: Vil du tage min ring fra mig?

'Jeg blev ikke politimand for at plyndre flygtninge for DERES ejendele!,' skriver Jacob Nielsen på Facebook.

Ekstra Bladet kan konstatere, at han har venner, som arbejder i politiet, men det er endnu ikke lykkedes at få bekræftet, at han er betjent.

Rigspolitiet ønsker hverken at kommentere indholdet af opdateringen, eller hvorvidt Jacob Nielsen er ansat i politiet:

- Det er et lovforslag, som stadig er til høring, så der er ikke en endelig udformning, og derfor har vi ingen kommentarer, siger Thomas Kristensen til Ekstra Bladet.

Politiforbundets formand Claus Oxfeldt siger til Ekstra Bladet, at han heller ikke har kommentarer til Jakob Nielsens opslag på Facebook.

Betjent-formanden vil heller ikke hjælpe til med at verificere, hvorvidt Jakob Nielsen rent faktisk er betjent.

Ved du noget, kender du Jacob Nielsen, er du betjent og enig eller uenig. Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time