Annonce:
Annonce:

Facebook i frit fald: Zuckerberg taber knapt 20 milliarder på to dage

Facebook-opfinderen har lavet en ny og meget dyr ændring, som har givet et voldsomt højt og personligt tab

Annonce:
Følg Samfund

Det er ikke første gang, Mark Zuckerberg har lavet en ny Facebook-algoritme, som ændrer forholdene for brugerne. Men denne gang har omkostningerne været helt vanvittigt dyre for Facebook-opfinderen.

Siden Mark Zuckerberg i torsdags gik online med sin nye ændring har han tabt 18,9 milliarder kroner, efter hans personlige ejerandel af virksomheden er faldet med omkring 4,4 procent.

Det skriver Independent.

Bare i løbet af torsdagen, faldt den samlede aktieværdi med næsten fire procent.

Og da aktiemarkedet lukkede fredag var værdien faldet med 4,4 procent. Her blev Facebook-aktien solgt for 179,37 dollars, hvorimod prisen var 187,77. dollars torsdag morgen.

Ifølge Forbes har det resulteret i et personligt tab for Mark Zuckerberg på omkring 19 milliarder kroner - da Mark Zuckerberg, der er med-opfinder, CEO og formand af Facebook, stadig ejer 17 procent af virksomheden.

Annonce:

Stadig sten-rig
Den dyre algoritmeændring går ud på, at Mark Zuckerberg vil give brugerne flere historier fra deres venner i deres newsfeed og dermed bremse opslag fra virksomheder og medier.

Han forklarer blandt andet ændringen med, at Facebook i sin tid blev skabt for at folk kunne holde kontakten med hinanden og komme tættere på hinanden, og at Facebook på det seneste har fået feedback fra brugerne om, at de får for mange opslag fra sælgere, virksomheder og medier. 

Ifølge Mark Mahaney, analytiker fra RBC, vil algoritmeændringen med tiden gøre folks newsfeed mere interessant, og efterhånden booste folks deltagelse på Facebook.

- Vi tror, det vil give pote for Facebook på længere sigt, siger han til Bloomberg.

Ser man på det store billede er Facebook stadig gået meget op i værdi siden januar 2017, hvor aktierne blev solgt for 127 dollars.

Desuden er Mark Zuckerberg - på trods af sit tab - stadig god for over 456 milliarder.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: