Facebook kan læse dine sms-beskeder

Efter nye brugervilkår trådte i kraft 1. januar har internetgiganten nu adgang til dine sms-beskeder

Facebook kan i teorien læse dine sms-beskeder, skriver DN.No (Foto: AP).
Facebook kan i teorien læse dine sms-beskeder, skriver DN.No (Foto: AP).

Hvis du er blandt de mange, der har downloadet Facebooks forholdsvis nye mobilapp, Messenger, så har den amerikanske internetgigant både adgang- og ret til at læse dine sms-beskeder. Det skriver norske 'Dagens Næringsliv':

- Facebooks messengerapp kræver adgang til kontakter og sms-beskeder på din mobiltelefon, for at du skal kunne installere den. Selv om de ikke i dag har praksis for at læse sms-beskeder i dag, så har de allerede tilladelsen til det og kan begynde at gøre det uden at varsle brugerne, fortæller Finn Myrstad, fra det norske forbrugerråd til 'Dagens Næringsliv'.

Mobilen er fortsat rødglødende hen over nytåret - men meget mindre til SMS. Og meget mere til at sende hilsener via sociale netværker og iMessage. (Nima Stock) Mobil Facebook dræber vores SMS-lyst

Ifølge den norske avis har Facebook fået retten til at kunne læse dine beskeder på mobilen i de nye brugervilkår, der trådte i kraft 1. januar. De nye brugervilkår, der i øvrigt ikke kræver samtykke fra brugeren, har også ført en anden ændring med sig.

Ifølge 'Dagens Næringsliv' kan personer du har haft kontakt med via din mobiltelefon, pludselig dukke op i den feature, der hedder 'Personer, du måske kender'.

Drunken selfie - så kaldt drunkie - bliver nu undersøgt af Facebook (FOTO: Dan Foy, Flickr) Elektronik Facebook vil forhindre fulde-selfies

'Vi har lavet en ændring i 'Personer, du måske kender'. Det betyder for enkelte brugere, at der dukker kontakter op, som ikke har været der før, men vi bruger aldrig tredjeparts apps til dette', skriver Facebooks kommunikationsdirektør, Tina Kulow, i en mail til 'Dagens Næringsliv.

Kulow bekræfter i mailen, at Facebook bruger din kontaktliste på mobilen, men afviser, at man læser folks sms-beskeder. Ifølge kommunikationsdirektøren bruger man kun denne feature for at kunne bekræfte, at mobilnummeret nu også tilhører Facebook-brugeren.

 

 

 

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer