Facebook med opsang til danskerne

Der skal gøres op med spredningen af misinformation før valget. Brugerne skal dog også selv tage ansvar, mener Facebook

Onsdag fortalte Facebook-ejer, Mark Zuckerberg, at fremtiden for platformen er 'privat'. Det betyder store ændringer. Video: AP

Facebook vil ikke have, at det sker igen. under et valg.

I månedsvis har man arbejdet på, at forhindre, at Folketingsvalget skal rammes af såkaldt fake news og generelt misinformation på de sociale medier.

Det skriver Politikken.

- Vi kan ikke tåle, at valget løber os af hænde, siger politisk chef i Norden og Benelux-landene, Martin Ruby til avisen.

Faktatjek
Derfor har Facebook etableret et samarbejde med faktatjekmediet Tjekdet. De skal hjælpe med at undersøge historier på Facebook og skabe åbenhed om, hvem der står bag politiske annoncer.

Facebook har i den forbindelse også været i kontakt med politiske partier og kandidater og tilbudt dem hjælp med at skabe større sikkerhed på deres profiler.

Tiltaget kommer efter en den massive omtale fra det amerikanske præsidentvalg i 2016, hvor russerne er anklaget for at sprede misinformation på det sociale medie.

Dengang fik Facebook voldsom kritik og blev derefter tvunget til at tage et større ansvar.

Om Løkke trykker på valgknappen, så det bliver 26. maj, eller om han trækker den helt til 17. juni, ved vist kun Løkke selv - og vist nok Sólrun. Foto: Liselotte Sabroe Politik Vil Løkke spilde 120 millioner på to valg?

Hjælp fra brugerne
Den verdensomspændende virksomhed ønsker dog, at brugerne også selv hjælper til. Derfor kommer de nu med en opsang til danske Facebook-brugere.

- Vi er nødt til at have en større diskussion om digital modenhed. Vi er nødt til at snakke med hinanden om, hvad vi spreder, siger Martin Ruby til Politikken.

- Når gymnasieelever i Esbjerg sender videoer rundt af pigerne, der blev slået ihjel i Marokko, så er vi nødt til at se hinanden i øjnene og tage en snak med vores børn og unge – og desværre også med vores gamle. For det viser sig jo ifølge undersøgelserne, at ældre mennesker er værre end unge til at gøre den slags og sprede misinformation, fortsætter han.

Det danske folketingsvalg skal senest afholdes 17. juni. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke trykket på valgknappen.

Teknologi - 1. maj. 2019 - kl. 19:00 Google klar med stor nyhed

Sådan ser det nye, lysere design ud. Foto: Justin Sullivan/AP Teknologi - 30. apr. 2019 - kl. 19:40 Facebook bygges markant om

Se også: Massiv vrede på Facebook efter overfald på far og datter

146 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere