Facebook-skandale er langt mere omfattende end først meldt ud

87 millioner brugeres data er uretmæssigt havnet hos analysefirmaet Cambridge Analytica

Se de afslørende optagelser, der har fået lavinen til at rulle mod Facebook. (Video: AP/Channel 4)

Det omfattende læk af mange millioner Facebook-brugeres data til konsulentfirmaet Cambridge Analytica er langt værre, end det først lød fra Facebook.

Se også: Presset Zuckerberg skal vidne i kongressen

Først lød det fra Zuckerberg og co., at personlig data fra 50 millioner brugere uretmæssigt var blevet brugt hovedsageligt i Donald Trumps valgkamp af det britiske firma Cambridge Analytica, men det tal er i virkeligheden op mod 37 millioner større, lyder det nu fra Facebooks tekniske direktør, Mike Schroepfer, i et blogindlæg.

- I alt mener vi, at Facebook-information fra op mod 87 millioner brugere, primært i USA, kan være være blevet uretmæssigt delt med Cambridge Analytica, skriver han.

Se også: Filmstjerne sletter Facebook-profil i protest: Du bør gøre det samme

Værste krise
Facebook har længe været prygelknabe for de amerikanske politikere efter en lind strøm af historier, om hvordan et have af falske profiler arbejdede for at sprede falske nyheder og påvirke det amerikanske valg.

Og siden historien om det britiske analysefirmas brug af millioner af brugeres personlige data til at påvirke dem til at stemme på Donald Trump er aktiekursen styrtdykket og selskabets værdi er faldet med adskillige milliarder.

Mark Zuckerberg skal i kølvandet på skandalen vidne foran kongressen 11. april.

67 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere