Annonce:
Annonce:

Facebook: Vi accepterer ikke had mod flygtninge

- Efter at have hørt om tysk kultur og lovgivning har det fået os til at ændre vores tilgang til disse kommentarer, har Mark Zuckerberg udtalt ifølge BBC

Annonce:
Følg Samfund

Facebooks opfinder Mark Zuckerberg mener, at sociale medier skal være bedre til at slå ned mod hadefulde beskeder om flygtninge og migranter.

Det fortalte han til et debatmøde i Berlin. Tyskland har strenge love, der beskytter minoriteter i samfundet, og de har derfor Facebook for ikke at fjerne hadefulde beskeder mod flygtninge.

Det tyske Justitsministerium har endda været ude med riven og understreget, at Facebook gik mere op i at fjerne billeder med seksuelle undertoner end at fjerne de racistiske ytringer.

Det skriver BBC.

Ingen tolerance

Tyske myndigheder har tidligere samarbejdet med Google, Twitter og Facebook om, at den tyske lov om beskyttelse af minoriteter kunne trumfe de tre virksomheders interne politik om hadefulde beskeder om flygtninge.

Tyskland er det land i Europa, der har modtaget flest asylansøgere efter flygtningeboomet i efteråret sidste år. Og det har fået Mark Zuckerberg til at reagere:

Annonce:

- Der er ingen plads til sådant indhold på Facebook. Efter at have hørt om tysk kultur og lovgivning har det fået os til at ændre vores tilgang til disse kommentarer. Hadefulde kommentarer mod flygtninge er en vigtig del af det, vi ikke har tolerance for på Facebook, sagde han på mødet i Tyskland ifølge BBC.

Mark Zuckerberg sagde ved samme anledning, at han håbede, at USA ville gå i Tysklands fodspor og tage imod flere flygtninge i fremtiden.

Omfanget af de hadefulde kommentarer er angiveligt steget siden overgrebene i Køln Nytårsaften. De tyske myndigheder har tidligere udtalt, at 1000 personer - særligt mænd - samledes ved Kølns Hovedbanegård. Her delte de sig senere i mindre grupper, hvor de berøvede og kom med nedladende kommentarer over for kvinderne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: