Facebooks brug af data erklæres ulovlig i Tyskland

En domstol i Berlin har slået ned på Facebooks indstillinger, der strider imod loven

Den østrigske studerende Max Schrems bad i 2011 Facebook alle de data, de havde liggende om ham. Resultatet blev disse 1222 sider. Foto: Ronald Zak/AP
Den østrigske studerende Max Schrems bad i 2011 Facebook alle de data, de havde liggende om ham. Resultatet blev disse 1222 sider. Foto: Ronald Zak/AP

Berlins regionale domstol (VZBV) har med en dom slået fast, at det sociale medie Facebooks standard privatindstillinger og brug af persondata er imod den tyske forbrugerlov.

Facebook udtaler, at de vil arbejde på at ændre indstillingerne.

Det skriver The Guardian ifølge Ritzau Finans.

Både Facebook, Google og Twitter kritiseres for at være for langsomme og inkonsekvente, når deres hjemmesider bruges til at sprede falske nyheder og andre løgne. Foto: James H. Collins/AP Teknologi Fyldt med løgne: EU giver Facebook og Google mundkurv på

Ifølge domstolen samler og bruger Facebook persondata uden at give nok information til det sociale medies brugere, så de kan give et meningsfuldt samtykke.

- Facebook gemmer standardopsætninger, der ikke er privatvenlige i sit center for forbrugers privatliv og stiller ikke nok information vedrørende disse indstillinger, når en bruger opretter sig på det sociale medie, til rådighed.

- Disse praksisser møder ikke kravet til et informeret samtykke, siger Heiko Duenkel, der er sagfører for den tyske sammenslutning af forbrugerorganisationer, VZBV, til The Guardian.

Samfund Forbrugerråd vil have Facebook undersøgt efter tysk dom

Samfund Forbrugerråd vil have Facebook undersøgt efter tysk dom

VZBV har blandt andet fundet, at Facebook i sin app for smartphones har præaktiveret en lokalitetstjeneste, samt at i brugeres privatindstillinger er boksene, der tillader søgemaskiner at linke til brugeres Facebook-profiler, hakket af ved oprettelse af profilen.

Tiltag, som ikke stemmer overens med databeskyttelsesloven og brugernes privatliv.

I en udtalelse har Facebook sagt, at det vil appellere dommen men tilføjer samtidig, at det sociale netværk arbejder hårdt for at leve op til alle retningslinjer.

Facebook har efterfølgende meldt ud, at det sociale netværk vil grundigt gennemgå sine privatindstillinger, så de vil stemme overens med den nye europæiske databeskyttelseslov.

Facebook har sammen med Google fået en enorm magt over netbrugerne i Danmark. Firmaerne har samtidig brugt deres viden om brugerne til at skabe verdens største annoncemedier. Foto: Noah Berger/AP Teknologi IT-gigant ved ALT om dig: Slipper for kontrol i Danmark

1 kommentar
Vis kommentarer