Fæces-bakterier fundet i is hos fastfood-giganter

Britiske videnskabsfolk har fundet colibakterier på isterninger hos McDonalds, Burger King og KFC

Et undersøgende BBC-perogram har fundet colibakterier på isterninger fra fastfood-kæderne McDonalds, Burger og KFC: Foto: AP
Et undersøgende BBC-perogram har fundet colibakterier på isterninger fra fastfood-kæderne McDonalds, Burger og KFC: Foto: AP
Følg Samfund

BBC-programmet Watchdog har fundet colibakterier på isterninger hos McDonalds, Burger King og KFC i England, skriver Liverpool Echo.

I tv-programmet, der sendes på onsdag, har en gruppe videnskabsfolk indsamlet is fra 10 tilfældigt udvalgte restauranter fra hver af de tre kæder i England. Videnskabsfolkene fandt colibakterier hos tre McDonalds-restauranter, seks Burger King-restauranter og syv KFC-restauranter.

Fire af prøverne fra Burger King og fem af prøverne fra KFC indeholdt 'betydelige' mængder colibakterier. Den acceptable mængde er nul.

- Det er ekstremt bekymrende. Når vi finder de slags tal, vi finder her, skal du se på de personer, der laver isen og håndter isen, som de overfører til kundernes drikkevarer, siger hygiejneekspert Tony Lewis fra Chartered Institute of Environmental Health.

- Og så skal du også se på hygiejnefejl i selve ismaskinerne selv. Bliver de holdt rene, spørger Tony Lewis i det undersøgende BBC-program, der sendes på onsdag.

For tre uger siden fandt holdet bag Watchdog colibakterier i kaffe fra kæderne Starbucks, Costa og Caffé Nero.

Fastfoodens svar

KFC

- Vi er chokerede og ekstremt skuffede over prøveresultaterne. Vi har strenge procedurer for håndtering af is, herunder daglige og ugentlige inspektioner og rengøring af ismaskinen og opbevaringsrum samt den rutinemæssige test af isens kvalitet.

- Vi lukkede straks ismaskinerne i de berørte restauranter for at foretage en grundig rengøring og inspektion og har understreget betydningen af ​​at overholde vores strenge procedurer for alle medarbejdere, siger en talsmand fra KFC.

McDonalds

- Vi har robuste procedurer når det kommer til produktion, opbevaring og håndtering af is i vores britiske restauranter. Intet er vigtigere for os end vores kunders sikkerhed, og vi vil fortsætte med at gennemgå vores procedurer og træning og arbejde tæt sammen med vores restauranter for at sikre, at disse procedurer overholdes, siger en talsmand fra McDonalds.

Burger King

- Rengøring og hygiejne er en topprioritet for Burger King.

- Vores strenge procedurer er designet for at alle vores kunder har en god oplevelse hos os hver gang.

- Vi arbejder proaktivt med vores franchisetagere i Storbritannien for at styrke disse procedurer, siger en talsmand fra Burger King.

Kilde: Liverpool Echo

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?