Fængslet model truer Trump: Hjælp mig og jeg giver jer informationer

En hviderussisk model, der er blevet fængslet i Thailand, tilbyder amerikanske journalister informationer om Trump

Fængslet model truer Trump: Hjælp mig og jeg giver jer informationer

Anastasian Vashukevich blev 26. februar anholdt for at afholde sex-træningssessioner. Video: AP

En hviderussisk model og selvudnævnt forførerske beder internationale medier om hjælp til at komme ud af thailandsk fængsel. I bytte vil hun give informationer til amerikanske journalister om forbindelsen mellem Trump og Rusland.

Den hviderussike model Anastasia Vashukevich, også kendt som Nastya Rybka, er sammen med ni andre russere blevet anholdt i den thailandske by Pattaya for at afholde såkaldte sex-træningssessioner.

Det skriver CNN.

Artiklen fortsætter under billedet

Yacht-ferie eller bestikkelse
Det er ikke første gang, at Vashukevich skaber overskrifter. Hun er tidligere blevet sat i forbindelse med den russiske milliardær og aluminium- og minemagnat Oleg Deripaska.

Tidligere Trump-medarbejder tilstår løgn i Rusland-udredning

Hun har efter eget udsagn et forhold til milliardæren og var i august 2016 med ham og Sergey Prikhodko, der er stedfortrædende premierminister i Rusland, ude at sejle på milliardærens yacht.

Vashukevich optog videoer på turen og offentliggjorde dem på sin Instagram-profil, der har 116.000 følgere.

Det førte til stor forargelse hos oppositionspolitikeren Alexei Navalny, at en højtstående russisk politiker lod sig invitere på ferie af en meget rig forretningsmand. I Instagram-videoen kan man ifølge Navalny høre de to mænd diskutere Ruslands dårlige forhold til USA.

Han foretog en omfattende undersøgelse af modellen og hendes forhold til milliardæren og konkluderede, at turen kunne betegnes som bestikkelse af Prikhodko.

Fængslet i Thailand
Nu er Vashukevich fænglset i Thailand, hvor hun altså planlægger at slippe ud ved at tilbyde amerikanske journalister oplysninger om Trumps forhold til Rusland.

Hun har i en video på sin Instagram sagt, at hun er klar til at give alle de puslespilsbrikker, medierne mangler.

- Jeg ved meget. Jeg venter på jeres tilbud, og jeg venter på jer i et thailandsk fængsel, siger hun ifølge CNN i videoen.

Artiklen fortsætter under billedet

Ifølge ovenstående Instagram-opslag frygter Vashukevich at blive dræbt, hvis thailandske myndigheder udleverer hende og hendes medsammensvorne til russiske myndigheder.

Har modtaget hjælp
Noget tyder også på, at nogle journalister har hørt Vashukevichs bønner. I en video offentliggjort på hendes Instagram-profil for en dag siden, takker hun i billedteksten alle journalister for deres hjælp og en telefon, så hun kan filme, hvad der sker. 

Den russiske ambassades konsul i Thailand, Vladimir Sosnov, har udtalt, at Vashukevich og de ni andre russere er blevet anholdt for at afholde ulovlige træningssessioner og venter på rettergang og deportation fra Thailand.