Fængslet præst fritages fra tjeneste

Præsten Sidsel Jensdatter Lyster, der sidder i fængsel på 17. døgn, fordi hun ikke ville lade faren til sit barn se deres fælles barn, fritages nu fra tjeneste, oplyser biskop Kjeld Holm

Sidsel Lyster fritages fra tjeneste. (Foto: Århus Stiftstidende/Hans Henrik Petersen)
Sidsel Lyster fritages fra tjeneste. (Foto: Århus Stiftstidende/Hans Henrik Petersen)

35-årige Sidsel Jensdatter Lyster skal holde en pause fra embeddet som præst hvad enten hun vil det eller ej.

Det oplyser biskop Kjeld Holm og sekretariatschef Ole Wind fra Landsforeningen af Menighedsråd i en pressemeddelelse:

'Rådene beklager den dybt ulykkelige situation, der er opstået som følge af fængslingen af sognepræsten, en situation, der nu lykkeligvis er bragt til ophør.

Biskoppen har efterfølgende meddelt menighedsrådene, at han fra mandag agter at fritage Sidsel Lyster fra tjeneste indtil videre, således at han får tid til og mulighed for videre at overveje situationen', hedder det i pressemeddelelsen.

Kalder faderen psykotisk
Sidsel Lyster sidder fængslet på 17. døgn, fordi hun nægter faren til sit barn at se deres fælles barn.

Hun har dog i fængslet besluttet sig for at give efter, og lade faren se barnet. Beslutningen gør, at hun bliver løsladt på mandag.

Læs:Fængslet præst udleverer barn.

Sidsel Jensdatter Lyster har ifølge Kristeligt Dagblad tidligere ikke turdet udlevere barnet, da hun mente, at faderen var psykopatisk.

Myndighederne har dog ikke vurderet, at der var grund til at stoppe samværet med faren, og derfor blev det besluttet, at præsten skulle fængsles, indtil hun fortalte, hvor datteren blev holdt skjult.