Fængslet præst udleverer barn

En kvindelig præst, der har siddet fængslet i 17 dage, fordi hun ikke vil udlevere sit barn til faren, vil nu alligevel tillade faren at se barnet.

Præsten Sidsel Jensdatter Lyster. (Foto: Hans Henrik Petersen)
Præsten Sidsel Jensdatter Lyster. (Foto: Hans Henrik Petersen)

Efter at præsten Sidsel Jensdatter Lyster, 35, fra Djursland har siddet 17 dage bag tremmer, fordi hun ikke ville lade faren til sit barn se barnet, har hun nu ombestemt sig. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

Den toårige pige er blevet fragtet fra sit skjul hos præstens mor og vil her til aften blive afleveret til faren.

Han har ikke set pigen siden april, og fogedretten har nu besluttet, at han får lov til at beholde datteren i de kommende tre dage, selvom han egentlig kun har haft ret til samkvem 15 timer om ugen.

Ifølge præstens advokat, Vivian Jørgensen, har præsten truffet beslutningen af hensyn til datteren.

- Det er svært for et to-årigt barn at være så længe væk fra sin mor. Nu får hun trods alt sin mor tilbage på mandag, siger advokaten til kristeligt-dagblad.dk.

Hun tilføjer, at det også handler om, at faren har søgt om at få den fulde forældremyndighed og retten til, at barnet bor hos ham.

Sidsel Jensdatter Lyster har ifølge Kristeligt Dagblad ikke turdet udlevere barnet, da hun mente, at faderen var psykopatisk.

Myndighederne har dog ikke vurderet, at der var grund til at stoppe samværet med faren, og derfor blev det besluttet, at præsten skulle fængsles, indtil hun fortalte, hvor datteren blev holdt skjult.

Vivian Jørgensen forventer nu, at hendes klient bliver løsladt.