Færdig B&O-chef i hopla: Min fratrædelse er fortrolig

Den afgående B&O direktør Tue Mantoni var i hopla, da Ekstra Bladet talte med ham. Han vil dog ikke tale om sin fratrædelses aftale. Det er en sag mellem mig og bestyrelsesformanden, lyder det

Se en analyse af direktørskiftet her. (Video: Ekstra Bladet TV)

Tidligere i dag smed det pressede danske elektronikfirma B&O en bombe, da man via en meddelelse til fondsbørsen oplyste, at direktøren gennem de seneste fem år, Tue Mantoni, fra 1. juli forlader virksomheden.

Ifølge virksomheden og Tue Mantoni har den nu snart tidligere direktørs exit været på tegnebrættet længe og der er derfor ikke tale om en fyring.

Teknologi B&O kunne være et dansk Apple - men tiden løb fra dem

Tue Mantoni lød dog ikke synderligt påvirket over exittet fra B&O, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

- Det kommer ikke som en overraskelse for mig, fordi jeg selv tog initiativ til det for et godt stykke tid siden, siger en glad Tue Mantoni til Ekstra Bladet og forklarer, at han allerede i 2015 luftede tanken om et exit overfor bestyrelsen.

- Jeg sagde, jeg havde tanke om at lave noget andet, lyder forklaringen.

Planlægger at investere formuen
Med andet mener Tue Mantoni, at han vil bruge noget af den formue, han gennem topposter i dansk erhvervsliv de seneste 18 år, har opbygget.

- Jeg vil bruge mine midler til at investere i startups i Danmark og Silicon Valley. Min viden skal bruges til at se potentialet i spirende virksomheder indenfor design, innovation, fitness og sundhed, forklarer Tue Mantoni velvilligt.

(Foto: PR) Samfund Færdig B&O-chef: Jeg blev ikke fyret!

Henrik Clausen kommer fra en stilling som CEO i Telenor (PR-Foto: Telenor) Samfund Bang & Olufsen får ny topchef

Ved siden af sin investeringsplaner, vil den 41-årige erhvervsmand udvide sit arbejde i bestyrelser i danske og udenlandske virksomheder, ligesom også arbejdet som rådgiver for kapitalfonden FSN vil blive opprioriteret.

Det skal blandt andet give mere tid til børnene på 5, 7 og 9 år.

- Min fratrædelse er fortrolig
Når snakken falder på, hvor mange kroner og ører B&O chefen kommer til at trække ud af virksomheden, er talelysten dog en anden.

- Jeg vil helst ikke løfte sløret for, hvad det er. Det er fortroligt og bliver mellem min bestyrelsesformand og jeg. Men den er i øvrigt fuldstændig standard og i overensstemmelse med min ansættelseskontrakt, svarer Tue Mantoni afværgende på Ekstra Bladets spørgsmål til aftrædelsesordningen.

Han overlader posten til Henrik Clausen, som kommer fra Telenor.

19 kommentarer
Vis kommentarer