Færge kollideret med kaj

En alvorligt tilskadekommen er fragtet til sygehus, mens øvrige bliver behandlet på stedet efter færgeulykke

Lørdag eftermiddag gik det helt galt ved en færgekaj uden for Oslo. Foto: Lars Eide/Ritzau Scanpix
Lørdag eftermiddag gik det helt galt ved en færgekaj uden for Oslo. Foto: Lars Eide/Ritzau Scanpix

I alt er otte personer kommet til skade, efter at færgen Oslo XI lørdag eftermiddag kolliderede med en færgekaj på Hovedøya (ø i Oslofjorden, red.), uden for Norges hovedstad, Oslo.

En af de otte er kommet alvorligt til skade. Den første melding lød på to alvorligt tilskadekomne, men klokken 19.11 oplyser politiet til nyhedsbureauet NTB, at kun en person er sendt på sygehuset.

Politiet modtog den første melding fra brandvæsenet klokken 17.11 lørdag.

- De to, som blev anset som alvorligt tilskadekomne, blev fragtet med båd fra Hovedøya til Vippetangen (kajområde i Oslo havn, red.) og derfra videre i ambulance til Ullevål sygehus, siger Vidar Pedersen, operationsleder i Oslo politidistrikt, til nyhedsbureauet NTB.

Foto: Lars Eide/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Eide/Ritzau Scanpix

Redningsbåde og lægehelikopter
Antallet af alvorligt tilskadekomne er efterfølgende blevet nedjusteret fra to til en. I alt er otte kommet til skade, hvoraf fem blev sendt til lægevagten.

Klokken 17.30 var flere redningsbåde og en lægehelikopter på stedet. Helikopteren blev ikke taget i brug, da den alvorligt tilskadekomne blev fragtet med båd.

- Der var 134 passagerer på båden. Det, som fremstår som en hovedhypotese, er, at båden på vej ind mod kajen mistede motorkraften og ikke havde mulighed for at reversere kraften, siger Vidar Pedersen.

Det vides ikke, hvor meget selve færgen er kommet til skade. Men den er ifølge politiet i stand til at sejle.

Der var lang kø på bryggen, da hændelsen indtraf, fordi flere ventede på færgen, som kom sejlende fra Oslo.

- Båden kom ind og havde lidt fart på, så vi rykkede lidt væk. Den havde større fart på end normalt og dundrede ind i bryggen, siger et øjenvidne til NTB.

Trods ulykken er færgetrafikken i gang igen, så passagerer kan fragtes til Oslo. Færgerne begyndte at sejle igen ved 18-tiden.

Foto: Lars Eide/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Eide/Ritzau Scanpix

28 kommentarer
Vis kommentarer