Færgebilletter til Bornholm revet væk efter grænselukning

Transportministeren vil holde passage til Danmark gennem Ystad åben. SAS indsætter afgange til Bornholm

Sverige indførte indrejseforbud fra Danmark ved midnat mellem mandag den 21. og tirsdag den 22. december 2020. Det betyder, at hurtigfærgen mellem Ystad og Rønne er blevet aflyst. I stedet er der indsat flere færger mellem Køge og Rønne, hvor billetterne op til jul er revet væk. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sverige indførte indrejseforbud fra Danmark ved midnat mellem mandag den 21. og tirsdag den 22. december 2020. Det betyder, at hurtigfærgen mellem Ystad og Rønne er blevet aflyst. I stedet er der indsat flere færger mellem Køge og Rønne, hvor billetterne op til jul er revet væk. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Alle de ekstra færgeafgange, der er blevet oprettet mellem Køge og Bornholm den 22., 23. og 24. december, er udsolgt.

Det siger Bornholmslinjens pressechef, Jesper Maack, tirsdag morgen.

Mandag besluttede Sverige at lukke grænsen helt mellem Danmark og Sverige for at bremse spredningen af en ny og mere smitsom mutation af coronavirus.

Det har medført, at juletrafikken mellem Bornholm og resten af Danmark, der normalt også kan gå via Ystad i Sverige, er blevet langt mere besværlig.

Problemet er, at hurtigfærgen, der normalt sejler mellem Ystad og Rønne, er blevet aflyst på grund af den svenske grænselukning.

I stedet har Molslinjen, der driver færgerne mellem Bornholm og Sjælland, indsat to andre færger på ruten mellem Køge og Rønne.

Men de er mindre og langsommere, og derfor er der ikke plads til alle, der havde billet til hurtigfærgen. Og alle billetter op til jul er allerede revet væk.

Da der ikke er et havneanlæg, der passer til hurtigfærgen i Køge, kan hurtigfærgen ikke indsættes mellem Sjælland og Bornholm.

- Hurtigfærgen mellem Rønne og Ystad er Bornholms livline. Den har de svenske myndigheder lige nu skåret over, siger Jesper Maack.

- Vi kæmper med at få så mange med på færgerne som muligt. Men det er klart, at det er en meget uholdbar situation for Bornholm også ud over juledagene.

Luftfartsselskabet DAT har ligeledes sat flere afgange ind mellem København og Rønne. Her er der stadig billetter at få 22. december.

DAT oplyser på Facebook, at selskabet arbejder på også at tilbyde ekstra flyvninger den 23. og 24. december. Det vil blive annonceret på DAT's Facebookside, når de tirsdag eftermiddag sættes til salg.

SAS har tirsdag besluttet kortvarigt at flyve mellem København og Rønne hen over julen.

I første omgang vil det være to afgange hver vej 23. december og 26. december.

Hvis der er større efterspørgsel, vil SAS indsætte flere afgange. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er i dialog med den svenske regering om, hvorvidt man kan holde passagen over Ystad åben, ligesom man gjorde under nedlukningen i foråret.

- Jeg har her til morgen skrevet til min svenske ministerkollega med en opfordring om, at man genovervejer, siger Benny Engelbrecht til TV2.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) sagde mandag, at han vil 'følge op' på muligheden for transit gennem Sverige i forbindelse med rejser til og fra Bornholm.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind