Fagforening frygter Forsvarets kollaps

Politikerne må finde ud af, hvad de vil med Forsvaret, siger formand for Centralforeningen for Stampersonel

Politisk handling efterlyses af formanden for Forsvarets største fagforening Centralforeningen for Stampersonel, Jesper K. Hansen.

Meldingen kommer, efter at Politiken har gennemgået Forsvarets budget, og det viser, at der mangler 15 milliarder kroner til nyt udstyr såsom kampfly, mandskabsvogne og lastbiler.

Forsvarets personel er også så presset, at mange for tiden stiller spørgsmålstegn ved deres fortsatte forbliven i tjenesten, siger Jesper K. Hansen.

- Det er på allerhøjeste tid, at politikerne får øjnene op og får besluttet, hvad de vil med det danske forsvar. Forsvaret vil meget og kan meget, men de kan altså ikke alt.

- Og det virker altså som om, at politikerne netop vil det hele. Derfor er hele Forsvaret ved at kollapse, siger han i en pressemeddelelse.

Medarbejderne kan knap nok følge med, som det er i dag, siger Jesper K. Hansen.

- Budgetterne holder ikke, og medarbejderne mærker det i deres dagligdag. De mangler materiel over alt, og de løber stærkere og stærkere for at kunne klare alle de opgaver, der presses ned over dem.

- Alle vegne mangler der kolleger, men for at løse det akutte behov betaler Forsvaret millioner af kroner til, at Forsvarets i forvejen travle medarbejdere kan påtage sig yderligere merarbejde, siger han.

Jesper K. Hansen advarer om bare at købe ind for at købe ind.

- Det nytter jo heller ikke at købe materiel, hvis der ikke er nogle medarbejdere tilbage til at bruge det. Det er jo ikke holdbart i længden.

- Vi har advaret politikerne og Forsvarets øverste ledelse gang på gang og fortalt dem, at der mangler personale, der mangler materiel, og der mangler en fornuftig prioritering af opgaver, men der er ikke reageret.

- Nu ramler hele korthuset, hvis ikke politikerne for alvor tager sig sammen og bliver deres ansvar bevidst. Jeg er dybt bekymret over, at politikerne tilsyneladende ikke aner, hvor alvorlig situationen er.

- Nu må de altså komme frem og prioritere efter de faktiske forhold, siger Jesper K. Hansen.

24 kommentarer
Vis kommentarer