Annonce:
Annonce:

Fagforeningskrig: Telefonsælger lyver i medlemsjagt

De traditionelle fagforeninger og de gule fagforeninger er i en indædt kamp om medlemmer. Og der bliver taget ufine kneb i brug i kampen

Henning Overgaard, der er forbundssekretær i 3F, fortæller, at man overvejer at indrage Forbrugerombudsmanden i sagen.
Henning Overgaard, der er forbundssekretær i 3F, fortæller, at man overvejer at indrage Forbrugerombudsmanden i sagen.
Annonce:
Følg Samfund

Avisen.dk kan ved hjælp af en optaget salgstale dokumentere, hvordan en sælger for Det Faglige Hus lyver i jagten på medlemmer.

Den benhårde jagt på medlemmer har den udlærte tømrer Peter Bøgh oplevet flere gange, når sælgere for Det Faglige Hus har ringet til ham. Peter Bøgh, der også er faglig sekretær hos 3F i Fredensborg, har optaget en samtale, han har haft en telefonsælger, der ringede på vegne af Det Faglige Hus og ville have ham til at skifte fagforening.

I optagelsen, som er i Avisen.dk's besiddelse, fortæller sælgeren blandt andet, at Det Faglige Hus hjælper med opmåling af akkordaftaler, som er det beløb håndværkere får for færdiggjort arbejde. Noget som er normalt i branchen og forhandles jævnligt. Ifølge sælgeren er det noget, som Det Faglige Hus selvfølgelig hjælper med.

Annonce:

Det Faglige Hus erkender over for Avisen.dk, at det ikke er korrekt.

- Sælger udtaler sig forkert i alle forhold, skriver kommunikationschef i Det Faglige Hus, Mette Jul, til Avisen.dk.

Det Faglige Hus har ikke ønsket at stille op til interview, men har skriftligt meddelt, at sælgeren var ansat hos en samarbejdspartner og nu er afskediget.

Det Faglige Hus skriver desuden, at de vil ophøre samarbejdet med partneren, hvor sælgeren var ansat, hvis der opstår for mange problemer.

I de senere år har de gule fagforeninger blæst til angreb på de klassiske røde. Tal fra Danmarks Statistik viser, at siden 2007 har de gule fagforeninger næsten fordoblet deres medlemstal. I perioden 2012-2016 har LO-fagbevægelsen til gengæld mistet næsten hver 10. medlem.

Det fører til en skærpet konkurrence, hvor Det Faglige Hus vinder ind på 3F.

Annonce:

- 3F og Det Faglige Hus henvender sig til de samme lønmodtagere. Derfor er der selvfølgelig en hård konkurrence, men den skal foregå på et sagligt grundlag, skriver Det Faglige Hus til Avisen.dk

3F overvejer at inddrage Forbrugerombudsmanden i sagen.

- Det er også en overvejelse, vi har gjort os. Men det kræver, at vores jurister lige kigger på det og ser, om der er hold i det. Men hvis muligheden byder sig, vil vi helt klart kigge på det, siger Henning Overgaard, forbundssekretær i 3F.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, der er professor på det samfundsfaglige fakultet ved Aalborg Universitet, er ikke overrasket over metoderne.

- De gule fagforeninger er blevet langt mere aggressive efter 2001. Men vi kan også se, de ansatte er sales managers. Det handler slet og ret om at tjene penge ved at bilde folk ind, at man bliver medlem af en fagforening, hvis man melder sig ind, selvom man reelt står i en forretning, siger Henning Jørgensen.

Fakta: Uddrag fra telefonsamtale

Sælger: Det står lige her foran mig sort på hvidt på min skærm, at faglig afdeling kan hjælpe dig, og vi forhandler med din arbejdsgiver og fører akkordaftaler, som du er vant til i dag hos 3F. Det er nøjagtig det samme, vi går ind og gør for dig.

Peter Bøgh: Så der kommer en tømrer ud og måler mit arbejde op?

Sælger: Lige præcis. Hvis det ikke kan ordnes telefonisk, møder de op personligt.

Peter Bøgh: Men er det en tømrer?

Sælger: Ja! Ja, vi har specialister inde for alle områder, og nu er tilfældet, at du er tømrer, og så sender vi naturligvis også en tømrer ud til dig.

Peter Bøgh: Forhandler I også prislisten?

Sælger: Det gør vi.

Peter Bøgh: Forhandler I prislisten med Dansk Byggeri?

Sælger: Det gør vi. Nu skal jeg lige se her; hvornår har du sidst forhandlet noget med din arbejdsplads?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: