Annonce:
Annonce:

FAKTA: Det gør Skat for at stoppe udbyttesvindlen

Skat har i flere år refunderet milliarder i udbytteskat uden at føre kontrol. Det skal være slut nu.

Annonce:
Følg Samfund

Skat anmeldte i august sidste år formodet svindel med refusion af udbytteskat for 6,2 milliarder kroner til Bagmandspolitiet.

Beløbet blev senere øget til 9,1 milliarder kroner, men inden da havde regeringen med skatteminister Karsten Lauritzen (V) i spidsen sat en række tiltag i søen for at dæmme op for svindlen.

* Der er oprettet en ny, central enhed, som skal stå for udbetalingen af alle anmodninger om refusion. Den skal sammen med øgede dokumentationskrav sikre ensartethed i sagsbehandlingen og er besat med 30 årsværk.

* Samtidig er der oprettet en såkaldt task force på udbytteområdet, der skal gennemføre målrettet kontrol og analysere, hvordan man kan styrke sagsbehandlingen. Den er besat med 20 årsværk.

* Den suppleres af en ny overvågnings- og analyseenhed, der skal reagere på atypiske udbetalinger på tværs af alle områder i Skat, herunder refusion af udbytteskat. Den er besat med ti årsværk.

* Endelig oprettes en ny antisvindelenhed, som er besat med 20 årsværk. Den skal analysere trends og risikobilleder i forhold til international organiseret kriminalitet og skatte-, moms- og afgiftssvindel.

* Foruden ovennævnte tiltag styrker Skatteministeriet tilsynet med Skat, ligesom man arbejder på yderligere lovgivning, som kan dæmme op for svindel med udbytteskat.

Kilde: Skatteministeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: