Annonce:
Annonce:

Falckreddere nedlægger arbejde i protest: Kan give forsinkelser

Tirsdag morgen har falckreddere i Nordjylland valgt at nedlægge arbejdet. De er stærkt utilfredse med overenskomstresultat

Annonce:
Følg Samfund

Tirsdag morgen har falckreddere på flere stationer i Nordjylland valgt at nedlægge arbejdet.

Ifølge Falck er der tale om stationerne i Aalborg, Frederikshavn, Støvring og Hadsund.

Tidligt tirsdag morgen gik redderne til faglige møder, hvor de skulle være blevet informeret om situationen efter overenskomsten blev stemt igennem, trods 87 procent af landets falckreddere stemte nej.

På mødet blev redderne så enige om at nedlægge arbejdet på grund af utilfredshed med overenskomsten, oplyser Falck til Ekstra Bladet.

Kan give forsinkelse
- Det er rigtigt, at der er har været nogle overenskomststridige arbejdsnedlæggelser i Nordjylland, bekræfter kommunikationsdirektør hos Falck Morten Jeppesen overfor Ekstra Bladet.

Ifølge ham kører ambulancerne igen som normalt i Frederikshavn.

Annonce:

Hos Falck forventer de, at de andre stationer hurtigt kommer til at køre som normalt igen, men som det ser ud nu, kan ambulancekørslen godt være påvirket af arbejdsnedlæggelserne:

- Der kan godt komme nogle forsinkelser på det, der ikke er akutkørsel. Forhåbentligt bliver det her meget kortvarigt, siger Morten Jeppesen.

Regionsdirektør: Ikke arbejdsnedlæggelser
Ifølge nordjyske mente regionsdirektør hos Falck, Kjeld Brogaard, tidligere tirsdag morgen dog ikke, at der var tale om arbejdsnedlæggelser.

- Jeg vil ikke kalde det arbejdsnedlæggelser. Der er tale om infomøder, og vi har en aftale med fællestillidsmanden om, at de gerne må holde disse informationsmøder, sådan at de er mest opdaterede om situationen. Det giver mest mulig ro. Til gengæld har vi også en forventning om, at butikken bliver passer, sagde Kjeld Brogaard.

De faglige møder endte dog alligevel ud i arbejdsnedlæggelse.

Annonce:

Stor utilfredshed
Overenskomsten, der trods stor modstand alligevel blev stemt igennem, betyder blandt andet, at falckredderne otte gange årligt kan blive tvunget til overarbejde.

Trods strejken i Nordjylland bliver der dog stadig kørt akutkørsel og lægeordnineret kørsel.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få fat i fællestillidsrepræsentant i Region Nord Jacob Guldberg og regionsdirektør Kjeld Brogaard.

Falckreddere på Sjælland strejkede mandag
Mandag var det falckreddere flere steder på Sjælland, som strejkede på grund af utilfredshed over overenskomsten. Her var det stationerne i Holbæk, Snertinge, Nykøbing Sjælland, Kalunborg, Ruds Vedby, Slagelse og Greve.

Her skulle falckredderne have genoptaget arbejdet igen omkring klokken 10 mandag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: